BOHEMIAN RHAPSODY: CLIȘEE care distorsionează realitatea sau o poveste de OSCAR? Rami Malek îl interpretează FREDDIE MERCURY

Redactor:
Ana Obretin
BOHEMIAN RHAPSODY: CLIȘEE care distorsionează realitatea sau o poveste de OSCAR?  Rami Malek îl interpretează FREDDIE MERCURY
"Bohemian Rhapsody", filmul despre viața lui Freddie Mercury și legendara trupă rock Queen, a avut premiera americană săptămâna aceasta. Mulți critici sunt de părere că scenariul este plin de clișee, distorsionează realitatea și nu reușește să prezinte nimic profund despre istoria trupei britanice Queen, alții în schimb sunt de părere că filmul va fi de un succes răsunător și îl laudă pe actorul Rami Malek, despre care spun că s-a născut pentru acest rol. Vezi părerile îmărțite despre noul film și povestea "Bohemian Rhapsody".

Producția Fox/New Regency „Bohemian Rhapsody”, care urmărește povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susținut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra – a fost lansată deja în Marea Britanie, unde a obținut încasări de 12,5 milioane de dolari.

Filmul va fi lansat în cinematografele din America de Nord vineri, iar specialiștii se așteaptă să aibă încasări de 35-40 de milioane de dolari în weekendul premierei.

Lungmetrajul, în care rolul lui Freddie Mercury este jucat de Rami Malek, nu a stârnit entuziasmul tuturor criticilor, pe site-ul specializat Rotten Tomatoes obținând un scor de 56%.

Mulți critici sunt de părere că scenariul este plin de clișee, distorsionează realitatea și nu reușește să prezinte nimic profund despre istoria trupei britanice Queen.

The Wrap scrie că sunt criticate tocmai scenele din film care vor atrage cinefilii pasionați mai degrabă de pelicule „mainstream”, adică cele în care personajul principal este chiar celebrul solist al trupei, Freddie Mercury.

Actorul Rami Malek este, totuși, inclus printre viitorii favoriți la premiile Oscar din 2019.

Scenele din concerte au fost lăudate, însă, de critici, pentru că reușesc să redea charisma trupei Queen.

 

 

The Wrap mai scrie că aceste cronici amestecate nu vor împiedica fanii trupei să meargă să vadă acest film.

„Este treaba criticilor să analizeze mai amănunțit lucruri precum acuratețea istorică a scenariului, dar, din când în când, s-a văzut că acuratețea nu contează prea mult pentru cinefili. Dacă filmul generează același entuziasm ca cel al participării la un concert al trupei Queen, va avea încasări bune”, mai scriu cei de la The Wrap.

Rami Malek – premiat cu Emmy pentru rolul din serialul TV „Mr. Robot” – a declarat într-un interviu pentru Reuters că cea mai mare provocare a sa a fost să reușească să redea fascinanta prezență pe scenă a lui Freddie Mercury.

 

 

„De fiecare dată când Freddie era pe scenă, dar și în viața sa de zi cu zi, el făcea totul spontan”, a declarat Malek la avanpremiera mondială a filmului, care a avut loc pe 23 octombrie, la Londra. „Să încerci constant să redai spontaneitatea este o sarcină grea”, a completat acesta.

Echipa de producție a folosit o combinație între vocea lui Mercury, cea a lui Malek și cea a altui artist pe înregistrări originale ale trupei, pentru a prezenta vastul catalog de hituri Queen.

 

 

Filmul prezintă și bătăliile personale ale lui Mercury, inclusiv cele privind orientarea homosexuală, abuzul de droguri și alcool.

În 1991, Mercury devenea una dintre puținele celebrități ale Marii Britanii care au murit din cauza SIDA. Artistul avea doar 45 de ani.

Membrii supraviețuitori ai trupei Queen, Brian May și Roger Taylor, au sprijinit filmul și au lăudat performanța lui Malek.

 

 

„Am descoperit un Freddie perfect în Rami Malek. Este senzațional”, a declarat Taylor la avanpremiera mondială de la Londra.

„Suntem foarte fericiți. Credem că este un film bun. Sper că va aduce bucurie multora”, a completat acesta.

Publicația specializată Variety a scris despre actorul american de origine egipteană, în vârstă de 37 de ani, că „a jucat rolul lui Freddie Mercury ca și cum ar fi fost născut pentru asta”, în timp ce The Hollywood Reporter este de părere că acesta „și-a asumat cu succes o sarcină copleșitoare”.

Lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, cu un buget de producție de 55 de milioane de dolari, a fost regizat de Bryan Singer, iar Dexter Fletcher a finalizat producția, după ce primul a părăsit echipa.

Scenariul a fost scris de Anthony McCarten, nominalizat la Oscar pentru lungmetrajele „The Theory of Everything” și „Darkest Hour”.

În film mai joacă Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech și Mike Myers.

Filmul „Bohemian Rhapsody” va avea premiera pe marile ecrane românești vineri.

 

 

Inchide