Breaking Dad: „Tatăl meu, adevăratul Walter White”. Richard Lubbock, de la dealerul de monede la traficantul de metamfetamină

Breaking Dad: „Tatăl meu, adevăratul Walter White. Richard Lubbock, de la dealerul de monede la traficantul de metamfetamină
Publicat: 11/05/2019, 19:50

James, fiul lui Richard Lubbock, a fost șocat după ce părinții lui s-au despărțit, deoarece Richard era homosexual. Devastat, bărbatul a devenit dealer de metamfetamină, fiind asemănat de autorități cu celebrul personaj Walter White din serialul „Breaking Bad” de la AMC, scrie thesun.co.uk.

Richard a fost prins de polițiști în cadrul celei mai mari capturi de crystal meth din istoria Marii Britanii și a recunoscut că s-a drogat inclusiv cu răposatul megastar George Michael.

James, în vârstă de 41 de ani, a declarat pentru The Sun: „Privesc înapoi ca la un coșmar și nu cred că s-a întâmplat cu adevărat. La acea vreme, eram foarte supărat pe tata, deoarece a făcut ceva oribil. Înainte de a fi prins, era atât de bolnav încât am crezut că va muri în șase luni”.

Consultantul software a scris chiar și o carte, intitulată „Breaking Dad”, deapre experiența de a avea un tată „pe care te poți baza”, care se transformă brusc într-un „zombie” drogat.

După ce s-a demascat drept gay, Richard s-a ras în cap, a început să meargă în cluburi, a să poarte maieuri, să fumeze canabis și ecstasy.

Nu a trecut mult și a devenit dependent de crystal meth, încurajându-și fiul să consume drogul, dar și prizând drogul alături de starul pop George Michael.

Lucrurile scăpaseră deja de sub control și Richard „Walter White” își punea saci de gunoi negri în geam, pentru a ascunde faptul că vindea metamfetamină, zi și noapte.

Când poliția i-a spart ușa, în 2009, într-un raid armat, a găsit la el în casă crystal meth în valoare de 1,5 milioane lire sterline.

Richard, care avea atunci 62 de ani, a fost condamnat și a devenit celebru sub denumirea de Mr. Big.

Viața de bărbat singur, după ce s-a despărțit de nevastă – care recunoscuse, la rândul ei, că este lesbiană – a reprezentat un imbold distrugător pentru Richard.

James își amintește o experiență de acum zece ani, când s-a drogat cu tatăl lui: „L-am găsit aproape dezbrăcat, în timp ce atingea o fată de vârsta noastră. Era drogat cu ecstasy. Am scrâșnit din dinți”.

Prima dată, James a văzut un sac uriaș de canabis în casa tatălui său și s-a temut că îl vinde. În timpul unei vizite la Los Angeles, Richard a luat cu el crystal meth, pe care l-a folosit la un concert rock.

Richard a devenit dependent de substanțele ilegale, care costau chiar și 100 lire sterline gramul. În urma unei confesiuni, Richard a recunoscut: „Ceva mă deranjează mai tare decât orice, faptul că i-am oferit crystal meth fiului meu. Cum să faci așa ceva?”

Un alt moment dureros pentru dealer a fost moartea fostei sale soții, la 60 de ani, din cauza cancerului ovarian.

Cât despre experiența închisorii, Richard a spus că nu se aștepta să trăiască mai mult de o săptămână după gratii. „Închisoarea mi-a salvat însă viața”, a mai recunoscut fostul Mr. Big.

Richard s-a dovedit un deținut emerit, care a devenit profesor de englez și s-a înțeles excelent cu colegii de pușcărie. A fost eliberat după patru ani și nimeni nu l-ar bănui de un trecut atât de zbuciumat.

„A fost o perioadă scurtă de timp, în care a fost un tată rău”, spune James.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului