Byron, Kumm și Luna Amară cântă la festivalul de rock și aventură „Rocker”s Challenge”

Redactor:
Gândul
Byron, Kumm și Luna Amară cântă la festivalul de rock și aventură „Rocker”s Challenge”
Cea de-a cincea ediție a festivalului "Rocker''s Challenge" va avea loc între 3-4 iulie 2015, în localitatea Sasca Montană, sat Sasca Română, județul Caraș-Severin. Printre trupele invitate se numără Byron, Kumm și Luna Amară

Tradiția edițiilor anterioare ale festivalului va fi păstrată și anul acesta, astfel încât, participanții vor beneficia de activități outdoor (în timpul zilei) și muzică (seara). Atât activitățile outdoor cât și concertele sunt gratuite.

Concertele vor avea loc în serile de vineri, 3 iulie, și sâmbătă, 4 iulie. Vineri vor cânta Byron, Kumm, RoadKillSoda, I”m The Trip, Sonatic, iar sâmbătă, Melmac Riders (Serbia), Luna Amară, Blue Nipple Boy, Mere, Destin Balcanic.

Activitățile outdoor la care sunt invitați participanții la festival sunt: tiroliană, rapel, rafting, mountain biking sau vizitarea obiectivelor turistice din Cheile Nerei sau împrejurimi.

Coborârea pe tiroliană și rapelul sunt gratuite pentru un număr de 40 de participanții la festival și este atent supravegheată de ghizi cu experiență. Sunt montate în zona tunelelor din Cheile Nerei.Tiroliana are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălțime și traversează râul Nera de pe malul stâng pe malul drept. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcție de greutatea persoanei, de poziția în care coboară, dar și în funcție de vânt. Distanța dintre capătul de jos al tirolianei și locul de pornire este de aproximativ 50 m.
Rafting. Tura de rafting se face pe porțiunea în care râul Nera a săpat în muntele de calcar creând un piesaj rar întâlnit. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorită complexității echipamentelor, doar primii 40 de participanți înscriși primesc gratuit echipamente și ghizi.

Tura de mountain biking începe din Sasca Montană pentru un număr de 30 de personae. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre ușor. Traseul este Sasca Montană – Cascada Șușara.

Participan

Participanții la festival pot vizita obiectivele turistice din Cheile Nerei și împrejurimi- Crucea Osmanului, Mănăstirea Nera, Râul Nera, Cascada Beușnița, Cascada Șușara, Tunelele romane, Cantonul Damian, Casa Ecologică din Sasca Română Gara Oravita, Muzeul Tautu,  Farmacia din Oravita, Lacul Dracului, Cascada La Văioaga, Lacul Ochiul Beiului, Hambarul de Piatra, Păstrăvărie, Cascada Bigăr, Morile din Bozovici,.

Participanții la festival se pot caza fie la pensiunile construite în zonă, fie în campingul amenajat de organizatori în imediata apropiere a scenei.

Organizatorii festivalului „Rocker”s Challenge” sunt Asociația „Caraș Adenture”, fiind sustinuti de partenerii săi : Pensiunea „Rocker”s Inn” din Sasca Montană, Andconsult și Primăria Comunei Sasca Română. Pentru mai multe amănunte puteți vizita site-ul festivalului: www.rocker-s.ro

 

Inchide