Câinele președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a câștigat un titlu de frumusețe

Câinele președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a câștigat un titlu de frumusețe
Publicat: 21/03/2015, 16:29
Actualizat: 04/06/2019, 01:00

Câini din opt țări pot fi admirați, sâmbătă și duminică, în satul Dorolea din comuna Livezile, unde au loc cinci expoziții chinologice.

Sâmbătă, la manifestări a fost prezent și președintele CC, Augustin Zegrean, al cărui câine a participat la expoziția canină de frumusețe.

„Am un singur câine, Cris von Bistritz, face parte din rasa Ciobănesc german cu păr scurt, are un an și trei luni, adică e junior. Astăzi (sâmbătă – n.r.) a ieșit campion național. Am mai avut înaintea lui un câine din aceeași rasă, dar nu prea mergeam cu el la expoziții fiindcă era foarte agresiv și nu suporta pe nimeni în jurul lui decât pe noi. Acesta e mai cuminte. L-am dat la școala de dresaj și e foarte bine acum. L-am adus să văd dacă el corespunde standardelor rasei și ne oprim aici. Are valoare pentru el acest titlu de campion, fiindcă poate fi reproducător, să facă pui care să fie de rasă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, președintele Curții Constituționale.

Întrebat de ce a ales această rasă, el a spus că acești câini nu sunt răi, ci „foarte afectuoși, cuminți, ușor de dresat”.

„Ne potrivim foarte bine. De altfel, așa se și spune, că omul și câinele încep să se asemene. Nu mi-aș face probleme să mă duc cu el la Curte, dar nu știu dacă și colegii mei ar aprecia. Unii cu caprele (Toni Greblă – n.r.), alții cu câinii. Oricum, el are și câini, din câte știu eu. Transmitem un mesaj de dragoste față de animale și față de lume în general. Eu nu am o problemă, chiar îl iubesc, deși am fost criticat atunci cu eutanasierea. Trebuie făcută ordine, nu poți să îi lași pe stradă, nu se poate”, a spus Zegrean.

În ce privește legea privind eutanasierea câinilor, Augustin Zegrean a spus că actul normativ a fost apreciat la nivel internațional.

„A fost prima decizie care a apărut în cea mai tare revistă de drept constituțional din lume, în ICON, care apare în America, la Universitatea New York. S-a considerat atunci că e pentru prima oară în lume când s-a pus în discuție dreptul animalelor la viață. Revista a fost de partea noastră. Au spus că e un bun început și vor urmări să se continue cu asta. Nu doar în România sunt probleme cu câinii. Sunt probleme, în general, în țările sărace. La București, de exemplu, după ce s-a dat acea lege nu mai sunt probleme. Nu am auzit că legea nu s-ar aplica. Dacă s-au liniștit lucrurile, s-a calmat lumea, înseamnă că lucrurile funcționează”, a spus Augustin Zegrean.

La rândul său, Matilda Gubesch, președintele Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este prima expoziție internațională găzduită de Bistrița.

„Am solicitat și dreptul de a organiza expoziție Dac Moloss Club, fiindcă avem mulți bistrițeni care dețin expemplare din această rasă. Tot acum avem expoziție de Club Românesc Carpatin și expoziție de selecție, dar și expoziție națională, adică cinci expoziții chinologice în două zile”, a explicat Matilda Gubesch.

Potrivit sursei citate, la Dorolea pot fi admirați câini din 74 de rase.

„Niciodată nu am avut atât de multe. În CAC (expoziție națională – n.r.) aveam 422 de câini înscriși, în CACIB (expoziție internațională – n.r.) 440, la Ciobănesc Românesc Carpatin 45 de exemplare și la Dac Moloss 87 de exemplare. Sunt circa o mie de exemplare deținute de circa două sute de proprietari. Unii vin cu 4-5 câini, alții cu șapte. Suntem foarte mândri să avem așa de mulți. Avem participanți din opt țări: Slovacia, Polonia, Croația, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Germania și Slovenia”, a adăugat Matilda Gubesch, spunând că din acest an, Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud vrea să organizeze și curse de atelaje pentru câini.

Duminică, va fi expoziția internațională și expoziția de selecție pentru Ciobănești Românești Carpatini, accesul în zonă fiind permis începând cu ora 10.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată