Camerele NASA au surprins un obiect unic și bizar în Sistemul nostru Solar. Are o vechime de 5.000 de ani

Publicat: 24/09/2017, 13:03
Actualizat: 24/09/2017, 15:04

Dar la o analiză mai atentă specialiștii au realizat că nu este vorba despre un singur asteroid, ci doi, cu o masă și mărime asemănătoare. Science Daily notează că cei doi asteroizi orbitează unul în jurul celuilalt la o distanță de 100 de kilometri unul față de celălalt, scrie Descoperă.

De asemenea, în urma observațiilor, a fost descoperit că sistemul binar prezintă o activitate continuă. ”Am detectat indicatori puternici ai sublimării gheții din cauza căldurii solare propagate, similar fenomenului produs atunci când coada cometelor se formează,” a declarat Jessica Agarwal, din cadrul Institutului Max Planck din Germania. Datorită fenomenelor produse în jurul și pe suprafața asteroidului binar, acesta a fost clasificat ca fiind o cometă principală a centurii de asteroizi.

Specialiștii consideră că este important să înțeleagă evoluția principalei centuri de comete (aflată între Marte și Jupiter) deoarece aceasta ar putea reprezenta un element crucial al evoluției Sistemului Solar.

Diferitele caracteristici ale 288P (distanța dintre cele două componente, mărimea aproximativ egală, excentricitatea mare și activitatea asemănătoare unei comete) îi conferă asteroidului binar titlul de unul dintre obiectele unice din Sistemul Solar.Echipa a concluzionat că are o vechime de 5.000 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase