Campania inedită lansată de două americance stabilite în Paris. „Totul a scăpat de sub control”. FOTO

Autoritățile din Paris ar putea interzice ca îndrăgostiții să mai agațe pe poduri așa-numitele "lacăte ale iubirii".

Două americance stabilite în Paris au lansat recent o campanie controversată: „No Love Locks”. Lisa Anselmo și Lisa Taylor Huff vor ca îndrăgostiților să le fie interzis să agațe pe podurile capitalei franceze celebrele lacăte, pe care cuplurile le consideră simbol al dragostei eterne, relatează The Guardian.

Explicând că greutatea lacătelor ar putea pune în pericol structurile arhitectonice, cele două tinere au publicat pe Internet o petiție care până acum fost semnată de peste 2.800 de persoane.

„Totul a scăpat de sub control”, a afirmat Lisa Anselmo, precizând că aproximativ 700.000 de lacăte sunt în prezent agățate în diverse locuri din Paris. „Oamenii se cațără pe stâlpi pentru agăța un lacăt, se urcă pe poduri pentru a le pune pe partea cealaltă a balustradei, riscându-și viața pentru asta. Este un fel de manie. Deja nu mai este vorba de romantism – vor doar să poată spune apoi Am făcut-o și pe-asta„, a adăugat ea.

Foto: Facebook//No Love Locks

„Pentru că aceste poduri traversează Sena, sunt foarte multe bărci cu turiști care trec pe sub ele, așa că orice obiect greu care cade de sus ar putea răni pe cineva”, a mai spus Lisa Anselmo. „Nu vreau ca oamenii să creadă că suntem două americance cu nasul pe sus care am venit aici să spune că nu e frumos. Greutatea acestor lacăte reprezintă o problemă de siguranță (…). Din păcate, interzicerea acestei practici este singura soluție”, a adăugat aceasta.

Foto: Facebook//No Love Locks

O opinie similară au și autoritățile pariziene care, deși nu au impus încă o astfel de restricție, îi încurajează pe îndrăgostiți să își trimită, în schimb, un „lacăt virtual”.

Inițiativa celor două tinere nu este însă unică în lume, întrucât obiceiul „lacătelor dragostei” a căpătat popularitate și în alte țări. În anul 2012, autoritățile din Dublin au scos toate lacătele agățate de podul Ha”penny.

Inchide