Canalul cu sigla OTV a încetat emisia pe platforma Telekom TV. CNA a făcut un control la Telekom

Canalul cu sigla OTV a încetat emisia pe platforma Telekom TV. CNA a făcut un control la Telekom
Publicat: 14/11/2014, 09:10

„Am trimis o echipă de control în această dimineață la Telekom și (OTV, n.r.) nu era retransmis. Partea tehnică (a companiei Telekom, n.r.) prezentă la momentul controlului a spus că a făcut în cursul zilei de ieri probe tehnice, dar că dintr-o eroare nu s-au asigurat că nu puteau să le facă, fiindcă nu aveau acord de retransmisie”, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu.

Ea a mai spus că reprezentanților companiei Telekom le-a fost atrasă atenția de către echipa CNA că, dacă intenționează să introducă în grilele Telekom televiziunea OTV, trebuie să se asigure că au aviz de retransmisie în acest sens.

De asemenea, potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, distribuitorii de servicii din România pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul CNA.

În prezent, însă, CNA nu funcționează din lipsă de cvorum, întrucât au expirat mandatele a patru dintre cei 11 membri ai Consiliului și în locul lor nu au fost numite alte persoane de către Parlament. Astfel, compania Telekom nu avea cum să obțină votul CNA pentru modificarea ofertei sale de programe, în sensul introducerii în grilă a OTV.

Pe de altă parte, într-un punct de vedere transmis joi seară MEDIAFAX, ca urmare a unei solicitări făcute miercuri de către agenția de presă, reprezentanții Telekom Romania Communications au spus că Telekom a făcut „teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L”.

„În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. în baza unui contract între cele două părți. Serviciile de uplink nu presupun automat și retransmisia unui canal TV pentru abonații proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar și un spațiu în grila furnizorului Telekom Romania Communications. Pe perioada testelor nu a fost transmis conținut propriu-zis”, au spus reprezentanții Telekom Romania Communications.

Aceștia au precizat că „serviciile de uplink presupun preluarea semnalului unui furnizor de conținut TV și transmiterea pe satelit a conținutului respectiv”. „Semnalul transmis poate fi de tip free to air (liber la retransmisie, n.r.) sau criptat, în funcție de solicitarea furnizorului respectiv. În acest caz, semnalul a fost transmis în regim free to air, putând fi astfel recepționat fără echipament special de autorizare a vizionarii (pentru decriptare)”, au mai spus reprezentanții Telekom Romania Communications.

Agenția MEDIAFAX a relatat, miercuri, citând surse din industria telecom, că un canal care promovează sigla fostei televiziuni OTV, a cărei licență audiovizuală a fost retrasă pe 22 ianuarie 2013 de Consiliul Național al Audiovizualului, a început să emită pe platforma de satelit Telekom TV, fără însă a difuza programe.

OTV a început să emită marți pe satelitul Hellas Sat 2 pe care emite în România și platforma Telekom TV (fosta platformă Direct-to-Home – DTH a Romtelecom), au confirmat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din industria telecom.

Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licența.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deținea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvența televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Dan Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licența DD TV a fost însă ilegală și a fost sancționată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Pe de altă parte, Laura Georgescu, președintele CNA, a spus în mai multe rânduri, anul trecut, că Dan Diaconescu nu deține o licență audiovizuală pentru postul OTV, așa cum acesta a susținut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deține, din 30 septembrie 2013, doar o autorizație de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicații din Italia (AGCOM ).

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înființat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma și a fost înscrisă la Registrul Comerțului din Italia în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informații furnizate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Asociații societății sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) și Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în același loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societății este Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiată a lui Dan Diaconescu.

Pe de altă parte, în acest an, România TV a intrat în atenția CNA în luna iulie, după ce a început să difuzeze programul „OTV Live”, moderat de Dan Diaconescu.

La începutul lunii octombrie, Dan Diaconescu s-a retras din postura de moderator al emisiunii „OTV Live”, în contextul în care era candidat din partea PPDD la alegerile prezidențiale. Potrivit Codului audiovizualului, „radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de știri și dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care dețin funcții sau demnități publice ori purtători de cuvânt ai instituțiilor publice, precum și de persoane desemnate public să candideze sau care și-au anunțat public intenția de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale”.

Pe 16 octombrie, CNA a amendat România TV cu 40.000 de lei, pentru faptul că Dan Diaconescu, candidatul PPDD la alegerile prezidențiale, și-a făcut campanie electorală în emisiunea „OTV Live”, înainte de debutul oficial al campaniei electorale în audiovizual, fapt interzis de legislația audiovizualului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului