Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu a murit

Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu a murit
Cântăreața de muzică populară Maria Butaciu a murit

„Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris, Paul Surugiu-Fuego, pe Facebook.

Și cântăreața de muzică populară Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Îmi pare așa de rău că pleci, MARIA! Cea cu coasa îi pusă rău pe cântecul popular, ne seceră artiștii și colegii, unul după altul!…Maria, dragă noastră Maria, câtă bucurie ai dat tu lumii, când ajungi în rai, îmi doresc s-o găsești toată acolo, să-ți fie inima fericită și împăcata pe veșnicie!!! Drum lin spre cer, Maria! Lacrimile mele se împletesc în astă seară cu lacrimile Bistriței, cu lacrimile Ardealului, cu lacrimile românilor, pentru a-ți face ție cărarea cât mai lină spre Înalt!…”, a transmis pe Facebook, Sofia Vicoveanca.

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940 în comuna Salva din Bistrița-Năsăud. A urmat Liceul de muzică la Cluj, unde și-a început cariera sa muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. Ulterior, prin concurs, a ajuns la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din București.

De-a lungul carierei sale, Maria Butaciu a colaborat cu dirijori precum Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu sau Alexandru Viman.

sursa foto: RTV.net

Inchide