Cântărețul și compozitorul american care a dat viață The Rolling Stones a murit la vârsta de 70 de ani. VIDEO

Cântărețul și compozitorul american care a dat viață  The Rolling Stones a murit la vârsta de 70 de ani. VIDEO
Publicat: 28/06/2014, 15:16
Actualizat: 03/09/2019, 01:48

Cântărețul și compozitorul american Bobby Womack a murit vineri, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții casei de discuri XL Recordings, care nu au precizat însă cauzele decesului, scrie Entertainment Weekly.

Totuși, este cunoscut faptul că în 2013 artistul fusese diagnosticat cu Alzheimer. În trecut, Womack se luptase și cu două cancere – la colon și prostată -, boli pe care reușise însă să le învingă în urma tratamentului și a unei intervenții chirurgicale.

Bobby Womack s-a remarcat la începutul anilor 1960 în calitate de solist al trupei The Valentinos, alcătuită din frații săi, iar ulterior în calitate de chitarist al muzicianului Sam Cooke. Cu o carieră muzicală de peste 50 de ani și cu 26 de albume de studio lansate, repertoriul său a cuprins o gamă vastă de stiluri și curente muzicale, trecând prin R&B, soul, rock and roll, doo-wop, gospel și country.

Bobby Womack a compus și înregistrat prima piesă a trupei The Rolling Stones care a ajuns pe primul loc în topul britanic, „It’s All Over Now”.

În calitate de cântăreț, printre hiturile sale se află piese precum „Lookin’ For a Love”, „That’s The Way I Feel About Cha”, „Woman’s Gotta Have It”, „Harry Hippie”, „Across 110th Street” și „If You Think You’re Lonely Now”.

Muzicianul american a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2009.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase