Care a fost prima postare pe Facebook a lui Stephen Hawking

Redactor:
Silviu Bănilă
Stephen Hawking consideră că rețeaua de socializare Facebook l-ar putea apropia și mai mult de admiratorii săi. Potrivit celebrului astrofizician, curiozitatea este vitală în lumea de astăzi.

Stephen Hawking a spus clar și răspicat că nu crede în existența lui Dumnezeu. Oamenii au însă o „biserică tehnologică” în care să se adune și să discute despre orice, pe numele ei „Facebook”, scrie cnet.com.

„M-am întrebat întotdeauna ce anume stă la baza existenței Universului. Timpul și spațiul ar putea rămâne pentru totdeauna un mister, dar asta nu m-a oprit să caut în continuare. Legăturile dintre noi au crescut la infinit și sunt bucuros să vă împărtășesc experiența acestei călătorii. Fiți curioși, eu știu deja că voi fi pe vecie curios!”, scrie Stephen Hawking pe Facebook.

„Unii oameni cred că sunt extraterestru, după ce aud vocea mea de robot”, glumește savantul. Stephen Hawking a adunat deja peste 1,4 milioane like-uri pe Facebook și acesta este doar începutul. Mai mult, Hawking a postat un clip video în care onorează provocarea Ice Bucket Challenge (provocarea găleții de gheață), care are ca scop strângerea de fonduri pentru cei care suferă de ALS (scleroză laterală amitrofică).

În 1963, la vârsta de 21 de ani, fizicianul a observat pentru prima dată o slăbiciune a mușchilor. Verdictul medicilor a fost necruțător: Hawking suferea de ALS și mai avea trei ani de trăit. Hawking nu a cedat și în 1965 s-a căsătorit cu Jane Wilde (de care a divorțat în 1990). Paralizia a progresat și Hawking își pierde vocea, fiind nevoit să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat, care poate fi controlat cu mișcări ale capului și globilor oculari, la o viteză de 15 cuvinte pe minut. Infirmitatea nu l-a împiedicat pe cercetător să își continue activitatea didactică și științifică. În 1995, Stephen Hawking s-a căsătorit cu Elaine Mason.

În data de 20 aprilie 2009, Universitatea Cambridge a anunțat că Hawking este „foarte bolnav” și acesta a fost internat la spitalul Addenbrooke. A doua zi s-a declarat că starea lui este stabilă, dar pentru observație și o recuperare integrală, a fost ținut sub supraveghere. Principalele domenii de cercetare ale lui Hawking sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică.

Inchide