Care sunt cele mai bune locuri dintr-un avion. Dezvăluirile unei stewardese

Publicat: 22/09/2016, 10:57
Actualizat: 18/08/2017, 21:46

Fiecare detaliu din cabina unui avion comercial este gândit cu un scop. Nuanțele de albastru pur sau turcoaz sunt alese în funcție de psihologia culorilor, de când au reputația de a fi universal plăcute și relaxante. Însă acest aspect nu funcționează întotdeauna, mai ales în cazul pasagerilor „cârcotași”, scrie BBC.

„Ca însoțitoare de zbor, a trebuit să le spun pasagerilor nemulțumiți: >. Unii dintre noi am fost mituiți cu ciocolată sau alte dulciuri pentru a le oferi un loc mai bun”.

Este la ordinea zilei să auzi plângeri legate de confortul locului din avion, spațiul pentru picioare, mărimea sa și desigur, există și pasageri care se simt foarte relaxați în locurile lor. Există voci care spun că unele locuri sunt mai bune decât altele, dar este adevărat? Răspunsul este: DA!

Unde se află cel mai confortabil loc?

Dacă ești norocos, poți avea un loc la clasa business, unde scaunul se înclină pe spate ușor, ai mai mult loc pentru a-ți întinde picioarele, precum și o cale de ieșire în cazuri de urgență. Este o poveste diferită în cazul claselor întâi și business unde unele companii aeriene oferă mai mult decât niște locuri moi și confortabile.

Unde poți sta pentru a avea spațiu pentru depozitarea bagajelor de mână?

Dacă la debarcarea din avion ai nevoie de mai mult timp pentru a-ți recupera bagajele, spațiul pentru bagajele de mână este o alternativă bună, fiind mai puțin aglomerat.

Majoritatea companiilor de zbor își îmbarcă pasagerii mai devreme dacă aceștia au doar un bagaj de mână, pe când în cazul celor care au și bagaje de cală, îmbarcarea durează mai mult. Acesta este unul dintre aspectele pe care călătorii trebuie să le aibă în vedere atunci când își aleg locurile în avion.

Unele locuri sunt mai sigure decât altele?

Potrivit unui studiu citat de revista Time și realizat de autoritatea națională de aviație din SUA (FAA) pe baza accidentelor înregistrate de-a lungul a 35 de ani, locurile din mijloc din spatele avionului sunt cele mai protejate în cazul unui accident. Însă acest lucru nu le oferă o garanție absolută pasagerilor. De fapt, nu există un locuri bune sau nu într-un avion, în care călătorii să poată fi protejați într-o situație de urgență. „Fiecare incident este unic, iar accidentele sunt extrem de rare”, explică Alison Duquette, din cadrul FAA.

Toată lumea iubește locurile din primul rând sau cele situate lângă ieșirea de urgență, dar ce trebuie să faci în cazurile extreme?

Pasagerii aflați pe locurile de lângă ieșirea de urgență trebuie să îi ajute pe însoțitorii de bord la evacuarea celorlalți în cazurile de urgență. Așadar, persoanele care stau pe acele locuri trebuie să fie apte din punct de vedere fizic pentru a face față unei astfel de provocări în cazuri extreme. Dacă te afli pe un astfel de loc, vei fi responsabil să îi ajuți pe ceilalți în acest proces.

Cum puteți face ca locul de lângă dvs. să fie liber?

„În general, oamenilor le place să stea cât mai departe de ceilalți”, mărturisește fosta stewardesă. „Nu e de mirare că pentru locurile din spatele avionului și pentru cele din mijloc optează cât mai puține persoane”. Astfel, scaunele de pe mijlocul rândurilor din spate sunt ultimele selectate de către pasageri atunci când își rezervă biletele. Prin urmare, dacă veți alege unul dintre aceste locuri într-o perioadă mai puțin aglomerată a anului, veți avea toate șansele să aveți un loc liber pe parcursul zborului lângă dvs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple