CĂSĂTORII speciale, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ și o cină în TRAMVAI. Cum au petrecut ROMÂNII Ziua Îndrăgostiților

Șapte cupluri s-au căsătorit, a fost deschis primul festival de ciocolată artizanală și o cină altfel. Vezi cum s-au distrat câțiva îndrăgostiți în această zi specială

Sala unde au fost oficiate cele șapte căsătorii civile a fost decorată cu multe baloane albe și roșii, iar în locul ofițerului de stare civilă, cununiile au fost oficiate de primarul Mihai Chirica.

Unii dintre miri au povestit că nu întâmplător au ales să își înregistreze căsătoria în ziua de 14 februarie. Adrian Alin Pătrașcu și Daniela Andronache spun că ei sunt oamenii „simbolurilor”.

„Distinsa mea soție este născută pe 24 ianuarie, eu sunt născut pe 1 decembrie, nunta o vom avea pe 24 februarie de Dragobete, nu se putea să avem o altă dată decât cea de astăzi. În fine, lipsește o persoană de aici, este tatăl soției mele, pe care-l cheamă și Valentin”, a povestit Adrian Alin Pătrașcu.

O altă pereche care a ales să spuna „Da” de Sfântul Valentin a fost Valentina Andrei și Paul Bogdan Boișteanu. Mireasa a povestit foarte bucuroasă că în această zi nu este doar ziua numelui său, dar este și ziua sa de naștere.

„Am ales ziua asta pentru că e și ziua mea, mă cheamă și Valentina. Deci, ce poate fi mai memorabil și mai frumos într-o zi plină de iubire cum este sărbătoarea Sfântului Valentin”, a împărtășit din emoții Valentina Andrei.

În total, pe 14 februarie au fost oficiate la Iași 7 căsătorii. Dintre acestea 3 miri aveau cetățenia Republicii Moldova, iar unul cetățenie germană.

„E un moment frumos pentru ei și sper să nu uite, să fie casa de piatră cu adevărat pentru toți cei care se vor căsători nu numai astăzi (joi – n.r.), iar eu am să oficiez cu mare bucurie”, a declarat, corespondentului Mediafax, primarul municpiului Iași, Mihai Chirica.

Primul festival de ciocolată artizanală de la Iași, deschis de Valentine`s Day

Primul festival de ciocolată artizanală de la Iași, care invită îndrăgostiții să-și surprindă jumătatea cu cadouri dulci a fost deschis de Valentine`s Day. La „ChicoIași” au venit producători de ciocolată artizanală din România și Republica Moldova, dar și din Belgia și Italia.

Organizatorii Festivalului de ciocolată artizanală „ChicoIași” spun că ideea de a organiza un festival al ciocolatei la Iași le-a venit după ce au vizitat magazinele de ciocolată din centrul Bruxelles-ului.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ și o cină în TRAMVAI

„Scopul acestui eveniment este de a atrage producătorii de ciocolată artizanală, pentru că aceasta este ciocolată veritabilă. Fiind primul festival am reușit să atragem un producător de ciocolată artizanală din Belgia, zona Flamandă, care a trimis produsele sale de ciocolată la Iași, avem producători din Italia de ciocolată artizanală, din Republica Moldova și din județele Moldovei”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Viorel Baciu, organizatorul Festivalului „ChocoIași”.

Unul dintre producătorii care au venit cu ciocolată artizanală este Ștefan Buraga, care împreună cu un coleg de facultate, Vlad Iftimie, produc și comercializează ciocolată artizanală.

„Produsele noastre sunt realizate din ciocolată belgiană veritabilă și suntem printre primii producători locali din Iași. Avem o gamă largă de produse, de praline diverse, avem prăjituri sau chiar praline mai mari, avem și caramele și chiar tabletă de ciocolată cu zmeură, cu migdale, cu ardei iute”, a povestit Iftimie.

Un alt producător de ciocolată a venit din Republica Moldova cu fructe uscate sau semințe și nuci învelite în ciocolată.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ și o cină în TRAMVAI

„Fructe uscate, semințe, nuci în ciocolată. Sunt asortate cu un gust dulce-acrișor pe plăcerea cui gustă și semințe în ciocolată pentru cei care nu iubesc fructele uscate. Avem și pachete asortate, în care găsim și fructe uscate, dar și semnițe și nuci”, a descris produsele de ciocolată aduse la Iași, Cristina Luchița.

Festivalul de ciocolată artizanală „ChocoIași” se desfășoară în perioada 14-17 februarie într-un centru comercial din municipiul Iași

O cină altfel de Ziua Îndrăgostiților

20 de cupluri din Timișoara au sărbătorit Valentine`s Day luând cina într-un tramvai-restaurant, unde au avut parte de muzică live și s-au plimbat pe traseul primului tramvai electric din România, transmite corespondentul Mediafax.

Evenimentul „Cină în tramvai” a fost organizat pentru cel de-al patrulea an consecutiv la Timișoara, de Ziua Îndrăgostiților. La fel ca la edițiile precedente, toate locurile au fost epuizate.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ și o cină în TRAMVAI

În total, 20 de cupluri au avut posibilitatea de a lua cina în singurul tramvai-restaurant din România, timp de două ore.  Au fost organizate două curse pe traseul primului tramvai electric din România, iar pe perioada călătoriei, cuplurile de îndrăgostiți au avut parte de muzică live, la vioară și pian și de o cină romantică.

„Am închiriat tramvaiul-restaurant de la Societatea de Transport Public Timișoara și am organizat evenimentul «Cină în tramvai». În tramvai sunt nouă mese de două persoane, plus încă două de patru persoane. Tramvaiul este plin, toate biletele au fost epuizate. Au mai fost solicitări, dar nu am putut să le onorăm. Vom mai organiza un astfel de eveniment și de Dragobete, pe 24 februarie, și de Ziua Femeii, pe 8 Martie.

Deja jumătate din locuri sunt ocupate pentru Dragobete și nici nu am anunțat încă evenimentul. Cred că evenimentul pe care noi îl organizăm are un asemenea succes pentru că o cină în tramvai este ceva special și unic în România. Un astfel de tramvai-restaurant mai există în Milano și Bruxelles”, a spus corespondentului Mediafax, Denisa Baloșin, organizatorul evenimentului „Cină în tramvai”.

Fiecare persoană a trebuit să plătească 200 de lei pentru a lua cina în tramvaiul-restaurant din Timișoara, de Ziua Îndrăgostiților. Cuplurile au servit în timpul călătoriei de două ore un aperitiv, un fel principal, un desert, apă, răcoritoare, precum și vin roșu sau alb.

CĂSĂTORII, primul festival de CIOCOLATĂ ARTIZANALĂ și o cină în TRAMVAI

„M-am gândit să-i fac o surpriză iubitei mele de Ziua Îndrăgostiților, mi s-a părut ceva special, romantic. Nu am mai auzit în România să se ia cina în tramvai”, ne-a spus unul dintre timișorenii care a petrecut seara de Ziua Îndrăgostiților alături de iubita sa în tramvaiul-restaurant.

Inchide