Cât contează ascendentul în zodiac. Nativii care își găsesc marea iubire în 2016

Cât contează ascendentul în zodiac. Nativii care își găsesc marea iubire în 2016
Publicat: 21/02/2016, 16:47

Setea de cunoaștere, nevoia unei vieți mai bune, gândul că alesul a rătăcit drumul, dar că, într-un final, își va face simțită prezența, toate astea ne-au făcut să raportăm la horoscop în traiul nostru de zi cu zi. Ce mai zice la horoscop? asta e întrebarea care stă pe buzele tuturor, pentru că, nu-i așa, astăzi suntem cu toții niște mici cititori în stele.

Astrologul Maria Cojocaru își amintește cu nostalgie cum au început românii, după Revoluție, să traducă faimosul horoscop din presa străină: „A fost o invazie, iar majoritatea erau exagerate. Știu că era perioada sfârșitului de an acolo, iar acolo scria că de sărbători poți să primești în dar o blană. Într-o țară în care totul era gri și negru, să scrie la horoscop că poți să primești o haină, vă dați seama. Lumea era avidă de cunoaștere. Erau scoase la lumină tot felul de lucruri interzise, dar la noi totul era interzis. Ceaușescu interzisese până și Facultatea de Psihologie, pe motiv că psihologii citesc gândurile. În realitate, nici măcar nu e adevărat”.

Oscar Wilde spunea că ”trăim cu toții în aceeași mizerie, dar unii dintre noi se uită la stele”. Asta au înțeles și brokerii care au inaugurat pe Wall Street și un birou de astrologie, pentru că și investițiile au momentul lor prielnic. Astăzi, horoscopul este busola de care ne lăsăm ghidați, iar planetele sunt acele ursitoare simpatice sau posomorâte care ne schimbă existența. Astrologul Minerva crede că fiecare planetă ne obligă să acționăm într-un anumit fel. „Venim cu anumite predispoziții, dar sunt și lucruri pe care le dobândim, le putem crea. În astrologie există liberul arbitru, dar este limitat. Trebuie să știi să îți deschizi drumul și să obligi astrele să lucreze în favoarea ta”, spune Minerva pentru Gândul. „Astrele predispun, omul dispune. Sunt situații în care apare pe tema astrală un moment extraordinar, dar care nu se întâmplă, iar lumea e contrariată, iar eu întreb ce faci ca să ajuți la împlinire, că dacă stai în casă și îl aștepți pe Făt Frumos”.

Deși ne dorim să ne oglindim în horoscopul acela zilnic, nu există o regulă general valabilă pentru toți. „Există oameni care se regăsesc în zodia de naștere și există atipici care nu apar nicăieri. Dacă tu te-ai născut Leu, dar ai cinci planete în Balanță, automat ești mai degrabă Balanță decât Leu. Numai astrograma personală ne poate spune cine suntem cu adevărat”, crede Mariana Cojocaru.

Chiar dacă ascunde atât de multe mistere, horoscopul nu este greu de conceput. „Îți cumperi un program, o licență, pentru că în spate e un calcul matematic. Efemeridele sunt tabelele care ne spun poziția unei planete într-o zi din calendar, așa că ne putem uita și în urmă cu 500 de ani. Astronomii fac tabelele și tu nu faci decât să îți iei informații de acolo și să le interpretezi, dar aici e cheia. Asta ține de cultura omului respectiv, trebuie să fii un om citit, titrat, să știi foarte multe lucruri: mitologie, istorie, religie, psihologie. Trebuie să fii, cum spuneam înainte, multilateral dezvoltat. Ține de intuiție, de har. Încerc să preiau punctele cheie, polaritățile, dacă e zodie dublă, să imbin cât mai multe, ca să acopăr o plajă de cerințe. Există însă și alte elemente importante: nodurile karmice, nodurile lunare, compatibilitățile”, precizează Mariana Cojocaru pentru Gândul. „Partea de teorie este indispensabilă. Pentru partea tehnică ai nevoie de trusă de geometrie, compas, liniar, de niște repere. Sunt semene care sunt născute să facă asta. Prima carte cu care am început astrologia, Cer și Destin, o am de la bunicul meu”, subliniază Minerva.

Ne naștem într-un fel, dar trebuie să evoluăm, să ne schimbăm, așa începe în timp să prindă contur ascendentul. „În momentul în care am terminat călătoria existențială, atunci ascendentul este cel care decide, dar nu se întâmplă peste noapte. Se spune că în prima parte a vieții, până în 33 de ani, predominant este semnul de naștere, după care, în jurul vârstei de 35 de ani, este 50% zodie, 50% ascendent”, spune Mariana Cojocaru pentru Gândul.

”Sufletele pereche sunt date de întâlnirile karmice”

Astrologia te ajută să redescoperi iubirea cu alți ochi, să înțelegi de ce există oameni făcuți parcă unul pentru celălalt, de ce unii dintre noi iubesc o singură dată și alții de mai multe ori. „Universul este cel care îți trimite sortitul, iar sufletele pereche sunt date de întâlnirile karmice, ține și de vieți anterioare, pentru cei care cred. Karma ține de trecut, ține de reîntâlnire, de faptul că acei oameni au mai fost împreună într-o viață anterioară, altfel de unde senzația aceea de déjà vu în subconștient, unde vine psihologul și analizează. Mai mult, oamenii ăia se căsătoresc repede, mor la 80 de ani, la diferență de un an de zile, pentru că ei nu pot trăi unul fără celălalt. Vremurile sunt altele, dar avem exemple. Dacă noi nu am avea idealuri, obiective, să vedem oameni care au trăit așa, am umbla ca bezmeticii prin această viață. Ne putem rata sufletul pereche, putem să trecem pe lângă el. Dacă ești supărat pe viață, vii dintr-o relație în care nu ai fost mulțumit, tu pur și simplu treci. Se poate să îți ratezi sufletul pereche, dar se spune că mai revine în timp. Așa sunt și prieteniile. Sunt persoane care te sună sau cu care te întâlnești la un interval mare de timp, dar ai impresia că nu au lipsit nicio zi de lângă tine, alea sunt prietenii karmice, vin din viețile anterioare, vor să vadă dacă îți este bine, să te ajute să ieși din impas”, spune Mariana Cojocaru pentru Gândul.

În această călătorie, își dau întâlnire și spiritele pereche. „Se spune că noi locuim planetele. Luăm ca exemplu Mercur, pe parte diurnă sunt Gemenii, pe parte nocturnă sunt Fecioarele. Ei se comportă ca ziua cu noaptea, dar sunt spirite pereche, pentru că împart același tip de energie, doar nivelul de spiritualitate diferă. Din cauza asta o să vedem relații de căsătorie între Gemeni și Fecioară. Există un cod de rezonanță, pe vibrația căruia intri și îl cunoști pe omul acela. Gemenii și Taurii sunt vecini de zodiac. Taurul este guvernat de Venus, care este planeta iubirii, Geamănul este guvernat de Mercur. Cele două nu sunt în antiteză, pentru că Venus este și planeta Balanței, care este compatibilă cu Geamănul. Se spune că această rezonanță este transmisă și Taurului, dar există și alte elemente cheie”, precizează Cojocaru.

„Dacă vrei să știi dacă doi oameni se vor căsători, le suprapui hărțile și te uiți ce relație există între planetele ei și planetele lui, așa se construiește harta cuplui, așa se calculează și data căsătoriei, cu o lună în creștere, aspecte armonioase. Sunt oameni care vin la mine pentru că nu pot avea copii și se poate depista cauza. Am copii făcuți cu harta”, spune Minerva pentru Gândul.

Chiar și ispita, Lilith, își are rolul ei. „Luna neagră este un aspect care ține de kabala veche, Lilith sau prima soție a lui Adam din Paradis. Se spune că Adam cu Lilith erau soț și soție în Paradis, dar între ei a intervenit monotonia. Atunci, Lilith i-a propus lui Adam să își ia câte un iubit și câte o iubită, să reactiveze pasiunea în cuplu. Adam a făcut așa, dar Dumnezeu a intervenit: ”Lilith, eu am planul pentru voi. De aceea, pe tine te iau și te transform în eclipsă de lună, iar ție, Adam, pentru că ai greșit mai puțin, o să-ți fac o parteneră din coasta ta, care să-ți semene și să nu vă mai trădați. De atunci, Lilith spune o să mă reîntorc pe pământ și o să-mi revendic bărbatul, triunghiul conjugal, așa au apărut amantele””, povestește Cojocaru pentru Gândul.

La un moment dat, în viața noastră, își fac loc destinații, oamenii care ne însoțesc o bucată de drum. „Se întâlnesc în tinerețe, după care cei doi nu mai au ce împărți și relația dispare, dar ei rămân prieteni. După ce au plătit anumite datorii karmice, față de anumite persoane, și relațiile se sting, intră pe o bancă de rezervă, la fel cum intră și alte persoane. Din acel loc, cei doi se pot întâlni, dar ei nu mai au răfueli, așa că pot continua o poveste frumoasă. Suntem împărțiți în foarte multe categorii, din cauza asta mulți nu se regăsesc. Când spui că Geamănul se potrivește doar cu Balanța și cu Vărsătorul, este doar orientativ”, declară Mariana Cojocaru.

De asemenea, pot exista relații considerate 100% compatibile, în planul general, dar diametral opuse în realitate. „Dacă ești Vărsător și ai karmă negativă în Balanță, tu spui că ai prins marea dragoste, dar în realitate lângă omul acela nu mai poți să evoluezi. Mai târziu, omul acela va avea o altă soartă, se va duce către o altă parteneră. Karma negativă spune de rău când este vorba de relațional, dar ]n fapt este nivelul de evoluție spirituală la care tu ai ajuns, pe acolo intră sufletul la reîncarnare. Tu trebuie să mergi spre Darma, spre karma pozitivă. Când venim, noi primim o misiune și nu putem să rămânem blocați aici. Dacă tu îți iei un partener de pe karmă negativă, acela, inconștient, nu pentru că vrea să-ți facă un rău voit, nu îți va permite să evoluezi, nu pentru că este sucit, ci pentru că stai lângă un partener care îți blochează motorul evolutiv. Știi unde este marea amăgire, când tu cunoști un astfel de individ, ai impresia că te potrivești cel mai bine cu el. După care, realizezi că ai altceva de făcut și că menirea ta, cărarea ta arată altfel, nu este identică cu a lui. E important să știm care este misiunea de viață, nu ascendentul. Ascendentul ne oferă răspunsuri la chestiuni punctuale, iau bani, mă duc la doctor etc.,dar viața nu ține de niște elemente atât de mărunte. Există două elemente cheie, unul ține de soartă: „Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!”, dar aspectele astea apar la intervale clare de timp: 9 ani, 9 ani și jumătate 18 ani, 19 ani, 26 de ani, 27, 36. În intervalul 1-9 sunt ani de destin: ”Cum îți așterni, așa dormi!”. Aici funcționează liberul arbitru. Dacă unii sunt isteți și ambițiosi, luptă să obțină un lucru, au voință și construiesc. După care vine karma și le dublează bonusul. Alții se lasă pe tânjeală”, precizează astrologul Mariana Cojocaru pentru Gândul.

După nouă ani vine vremea bilanțului. „De aceea există oameni din aceiași zodie care într-un an sunt promovați, au o evoluție spectaculoasă, se căsătoresc, fac copii, iar alții sunt îngenuchiați, se îmbolnăvesc, își pierd locul de muncă, iau bani din credite, dar nu reușesc să le mai acopere. Nu își depășesc condiția, pentru că una au promis și alta au făcut”, spune Mariana Cojocaru.

Mulți dintre noi găsesc însă forța de a se reinventa.”Sunt și oameni care au pornit pe o pantă greșită, dar au găsit puterea să se reformuleze și să meargă într-o altă direcție”, spune astrologul Minerva.

Mariana Cojocaru compară astrograma cu un pașaport, „când vii pe pământ, te obligi să faci anumite lucruri. Dacă nu faci, accepți să pătimești prin suferință, prin lipsă, boală, dar există un panaceu: credința. Un om care are credință poate să depășească orice obstacol, poate să se vindece miraculous, sacroterapia. De asta se spune că niciodată într-un zodiac nu trebuie să punem la pachet marii prelați ai lumii, că sunt peste. Fiecare om are o ecuație de destin și un cod de identificare în Univers. Din această cauză nu există doi oameni care să semene”.

Lecțiile de viață

Blocajele pot apărea în viața noastră la anumite intervale de timp, iar soluția o putem găsi în trecutul nostru, pentru că ele vin ca o lecție de viață. „Dacă se întâmplă prima dată, cei care au o putere de autoconservare pot să le depășească. Dacă se întâmplă a doua oară, înseamnă că prima oară era un avertisment, un cartonaș galben. Acum poate să apară cartonașul roșu, înseamnă că tu ai trecut printr-o experiență și nu ai învățat, nu ai depășit momentul. E grav când nu știi ce să faci, chiar dacă ai soluția undeva în trecutul tău. Astrologul nu trebuie să se uite în viitor, ci în trecut, pentru că acolo găsim cele mai multe răspunsuri. Spunem că nu ne interesează ce am trăit, dar trecutul este cea mai bună temelie. Dacă știm trecutul unui om, îi putem afla și viitorul. Astrologul te ajută și îți spune ce ți se mai poate întâmpla pe viitor, iar tu poți să ai cheia și doar să deschizi ușa. Ba mai mult, putem schimba lucrurile dacă le știm dinainte, dar doar pe cele care țin de destin, ce ține de soartă nu putem schimba. Dacă tu ai o karmă dificilă în zona călătoriilor, risc de accidente, tu poți să calculezi perioadele faste și cele nefaste. Dacă există o karmă cu probleme pe sănătate, la fel, poți să vezi perioadele bune și mai puțin bune”. Cu toate astea, anumite boli pot fi preluate de la partenerul de viață. „Am cunoscut persoane care nu aveau afecțiuni înscrise pe astrogramă, dar le preluaseră de la parteneri sau de la membrii familiei. Noi rezonăm, transmitem energii. Unii oameni sunt precum bureții, absolv de la ceilalți”, precizează Mariana Cojocaru.

Operațiile estetice, contestate de Univers

Suferința pare să nu îi ocolească nici pe cei care abuzează de operațiile estetice. „Am văzut persoane care fac excese de operațiile estetice, care nu sunt înscrise pe astrogramă și nu sunt obligatorii. Se spune că avem cu toții un număr de intervenții pe care le putem face, ele sunt înscrise. Dacă tu consumi rezervele până la 30 de ani, de acolo apar tot felul de probleme. În general, se spune că Universul e impotriva lor, că le trimite cu un scop”, mărturisește Mariana Cojocaru.

Astrologul privește moartea ca pe o trecere. „Se spune că viața e o penitență, nu-i o fericire. Și cei care spun că sunt ferciți, vine un moment când tot de nefericire dau. Mi-a rămas în minte Withney Houston , Michael Jackson. Fercirea e o stare de spirit, în cultura asiatică înseamnă să atingi Nirvana, să rezonezi cu universul, cu divinitatea. Ați văzut vreun călugar din vreun schit sau dintr-o mânăstire nefericit? Să se gândească că trebuie să facă averi, să fie bine îmbrăcat? Anul trecut am studiat viața marilor prelați. Vă puteți uita la Iustin Pârvu și veți vedea un chip plin de lumină. Ne îndreptăm atenția spre binele de moment, dar uităm esențele care reprezintă adevărata fercire”.

Ce avem scris pentru 2016

Berbecul are un an important în plan profesional. E un fel de nou început . Unii schimbă ceva îninteriorul organizației, alții schimbă locul de muncă. Trebuie să aibă grijă de sănătate.

Tauriiau un an bun în plan sentimental. Unii pot să-și cunoască marea iubire, ceilalți, care o au, pot să facă un copil. Tot ce ține de viața afectivă reprezintă puncte cheie.

Gemeniiau un an interesant. Unii vor avea reușită în planul familiei, se pot muta în casă nouă. Dacă au un prieten, pot lua decizia de a fi împreună, de a merge împreună către o altă etapă a relației lor, sau pot avea reușite în carieră.

Raciisunt foarte bine susținuți după 22 mai, când luna neagră va părasi Balanța și când nu va mai face aspectul asta de cuadrulatură, ei s-au simțit puțin vulnerabili. Relația de familie se armonizează dupa 22. Deci, lucrurile intră in normalitate.

Leiipot să atragă beneficii financiare. Este un an bun pentru investiții.

Fecioareleau până spre vară un tandem de zile mari. Karma pozitivă este în rezonanță cu Jupiter, care este marele noroc și marele benefic. Până spre vara, chiar și cele care au avut probleme se pot readapta. Cele care au evoluat bine în ultimii nouă ani, anul acesta ori își pot rezolva chestiunile sentimentale, se pot căsători, pot fi promovate, pot avea o ascensiune fulminantă, ori se pot trezi, dacă sunt în relații incompatibile, cu rupturi sentimentale.

Balanțelorle merge foarte bine după 22 mai, până atunci Luna Neagră e în Balanță. Balanțele tinere pot trăi niște experiențe sentimentale extraordinare, dar cele trecute de 40 de ani vor resimți acest aspect pe sănătate.

Scorpioniivor lua decizii importante în carieră și în planul sentimental. Marte înseamnă ambiție, iar asta înseamnă că au pornit cu motoarele turate la maxim.

Săgetătorii au Saturn în constelație, darJupiter pe carieră. Jupiter le susține poziția socială, dar Saturn îi pune să muncească dublu.

Capriconiiau fost mai vulnerabili anul trecut, dar anul acesta, dacă au prietenii de nădejde, pot să depășească mult mai ușor obstacolele.

Vărsătoriiau un an în care pot strânge bani albi pentru zile negre. Le pot veni bani din joburi suplimentare, colaborări, moșteniri etc. Cei care sunt mână spartă pot da de fundul sacului.

Peștiivor obține multe din alianțe. Egoiștii vor avea de suferit, pentru că pot pierde mult pe plan financiar și profesional, dar de obicei ei lucrează în echipă. Își pot întâlni sortiții, se pot căsători, pot să aducă copii pe lume. Un nou început poate să vină în plan profesional, un proiect nou.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic