Cât costă o șuviță din părul chitaristului Jimi Hendrix

Publicat: 22/09/2015, 15:04

Această amuletă inedită a reprezentat unul dintre numeroasele obiecte utilizate într-o ședință de spiritism, intens mediatizată, organizată de jurnaliștii de la revista Guitar World, care doreau să intre în legătură cu spiritul lui Jimi Hendrix, pe 18 septembrie 1983, chiar în ziua în care se împlineau 13 ani de la moartea celebrului chitarist american.

„Este o amuletă de aproximativ 50 de centimetri, realizată din două fâșii din piele, una roșie și alta verde, împletite între ele, pentru a se potrivi cu o altă fâșie din piele, încrustată cu mărgele, înfășurată în jurul unei șuvițe din părul lui Hendrix”, a precizat un purtător de cuvânt al casei Profiles in History, organizatoarea licitației.

„A fost creată în 1971 de Felix Pappalardi, basistul trupei Mountain și producător al trupei Cream. În cele din urmă, amuleta a fost descoperită la o vânzare de obiecte organizată de o asociație, care o achiziționase în prealabil de la o agenție imobiliară din Hollywood, Florida. Amuleta, ce poate fi recunoscută imediat, grație mediatizării sale intense, a fost descoperită într-o ramă care a fost spartă”, a precizat aceeași sursă.

Obiectul, care se află „într-o stare de conservare vintage, dar foarte bună”, a fost estimat la 60.000 de dolari.

Licitația Multimillion Dollar Auction va fi organizată de casa Profiles in History, la New York, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.

Printre alte obiecte cu specific muzical ce vor fi puse în vânzare la aceeași licitație se află o curea de ceas, un set de chei, un instrument de acordare a chitarelor și o geantă aparținând lui Jimi Hendrix, o uniformă de pompier britanic ce a aparținut lui John Lennon, o muzicuță ce a aparținut lui Bob Dylan, un contract semnat de Jim Morrison în care apar titlurile unora dintre cele mai cunoscute piese ale trupei The Doors, o brățară purtată de Taylor Swift la o gală Billboard Music Awards și o chitară bas Hofner cu autograful lui Paul McCartney.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase