• Publicat:
Magazin

Cât costă o zi petrecută pe litoralul românesc

Cât costă o zi petrecută pe litoralul românesc
Bugetul mediu al unei vacanțe pe litoralul românesc este de 50 de euro (220 de lei) pe zi de persoană, estimează președintele Asociației naționale a agențiilor din turism (ANAT).

”Ținând cont că sejurul mediu de cazare este de aproximativ șase zile, iar costul mediu al unui sejur de șase zile este de aproximativ 650 de lei putem estima ca un turist la mare cheltuie în medie 50 de euro (n.r. 220 de lei) pe zi pentru toate serviciile”, a declarat Aurelian Marin, citat de Digi 24.

Turiștii spun, însă, că nu se pot limita la o anumită sumă pe zi, deoarece tentațiile sunt mari, iar prețurile pe măsură.

Spre exemplu, o oră de plimbare cu skijetul, una dintre cele mai apreciate distracții pe litoralul românesc, costă 350 de lei.

Iar, dacă sunt pretențioși la cazare, turiștii pot ajunge să dea întreaga sumă estimată de președintele ANAT doar pe camera de hotel.

În plus, patronii de hotel citați de Digi 24 raportează un grad de ocupare de sută la sută, iar patronii teraselor și restaurantelor susțin că încasările au crescut chiar și cu 30% față de anul precedent.

În weekendul trecut, cel mai aglomerat de la începutul sezonului estival, peste 240.000 de turiști au luat cu asalt litoralul românesc, încasările raportate fiind de 90 de milioane de lei, scrie Digi 24. De aici, rezultă un cost mediu pe zi de 375 de lei, mai mare cu 155 de lei decât cel estimat de șeful ANAT.

Inchide