Câte ore trebuie să muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivității, nu a eroismului”

Câte ore trebuie să muncim pe zi. „Serviciul trebuie privit doar din prisma productivității, nu a eroismului
Publicat: 22/04/2017, 19:37
Actualizat: 02/10/2018, 07:03

8 ore somn, 8 ore serviciu și 8 ore pentru activități sociale. Aceasta este ecuația cea mai grea, dar care poate oferi cele mai mari satisfacții.

„O persoană care nu doarme îndeajuns nu nu poate fi utilă 100%. Odihna reface creierul și trupul, vă oferă posibilitatea să vă bucurați de viață și să faceți față serviciului. Nici un om nu poate munci productiv mai mult de 8 ore, pentru că serviciul trebuie privit doar din prisma productivității, nu a eroismului, cine și cum rezistă cel mai mult. De aceea, capacitatea de lucru poate fi maximizată doar în cele 8 ore. Dacă stați mai mult, înseamnă că sunteți împovărat de muncă, deci aveți nevoie de colegi.. Dacă 8 ore nu sunt îndeajuns, atunci trebuie să vedeți unde este problema și să încercați să o rezolvați. Ori aveți un șef care vine la prânz și nu are chef pâna seara să plece acasă, ori aveți probleme de care vreți să vă ascundeți și încercați să vă cufundați în muncă”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

În opinia specialiștilor, activitățile sociale nu trebuie să lipească. Indiferent dacă vorbim de: sport, întâlniri cu prietenii, activități culturale, plimbat în parc, luat masa, relaxarea are nevoie de o perioadă de timp acceptabilă.

„Trăim într-o societate în care totul se petrece pe repede înainte, în dorința de atingere a succesului. Astfel, școala nu mai reprezintă o instituție de cultură, ci doar o etapă obligatorie ce poate și trebuie cumva păcălită. Facultatea nu etalează ce este mai bun în societate, individul se perfecționează într-un domeniu anume, iar licența este doar de formă. De aceea, individul ajunge să se angajeze fără să aibă un grad de cultură și educație adecvat, fără să creadă în valorile familiei și societății adevărate, dar își dorește să se îmbogățească repede, iar pentru asta este în stare să facă orice. Modelele sociale de succes se dovedesc imagini de carton, cu un trecut gaunos și lipsit de o logică profesională. Vip-urile ce apar în mass media au un discurs analfabet, se îmbracă în haine scumpe, pun preț pe imagine, nu pe conținut. Aceasta este societatea unde individul trebuie să își găsească rostul, reperele și valorile”, mai spune Constantin Cornea.

Specialistul are convingerea că societatea, modelele, reperele și valorile sunt anapoda clădite, iar omul trebuie să știe cum să își manegerieze timpul și să îmbie timpul liber cu munca, asta dacă își dorește o viață satisfăcătoare. „Cu cât vă apropiați mai mult de această ecuație, cu atât vă veți bucura mai mult de viață. Cu cât veți fi mai departe, problemele fizice sau psihice vor deveni un mod de trai. Nu căutați scuze, nu încercați să vă ascundeți, încercați să vă bucurați, cu adevărat, de viață”, concluzionează psihoterapeutul.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Se scoate certificatul verde? Cum vom intra în magazine de Sărbători
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...