Câți români s-au căsătorit în 2015 și au divorțat în același an. Orașele în care se înregistrează cele mai multe divorțuri

Câți români s-au căsătorit în 2015 și au divorțat în același an. Orașele în care se înregistrează cele mai multe divorțuri
Publicat: 25/10/2016, 15:30
Actualizat: 21/03/2019, 17:15

Practic, o căsătorie din patru s-a sfârșit prin divorț, anul trecut. Cele mai multe divorțuri se înregistrează în București, urmează județele Constanța și Prahova, iar la polul opus, cu cele mai puține divorțuri, sunt județele Tulcea, Giurgiu și Bistrița, potrivit Business Magazin.

Din studiul Divorce Journey aflăm că femeile din București sunt cele mai dispuse să divorțeze, pentru că se pot întreține singure și își pot întreține și copiii, grație veniturilor proprii. 11 procente dintre cele aproximativ 31.500 de divorțuri intentate în 2015 în România, au fost în București.

Din același studiu aflăm că femeile sunt primele care vin și cer ajutorul unui specialist pentru a se recupera după divorț. Rata de prezență la un consilier care să ajute în depășirea problemelor din timpul sau de după divorț este de 80% femei versus 20% bărbați.

În același timp, sunt mai mulți bărbați (60%) care accesează site-ul Divorce Journey pentru educație online sau pentru articole pe această temă. Din totalul divorțurilor care au avut loc anul trecut, 43% au fost familii cu unul sau mai mulți copii minori în îngrijire.

În 2015, au rezultat peste 18.500 de minori proveniți din familii destrămate, dintre care aproximativ 20% au fost în București.

Sursa: http://bit.ly/2eAnrPE

Tags: