Cauza morții actorului Anton Yelchin. Ce au descoperit anchetatorii despre SUV-ul care a produs accidentul

Cauza morții actorului Anton Yelchin. Ce au descoperit anchetatorii despre SUV-ul care a produs accidentul
Publicat: 20/06/2016, 22:29

Anton Yelchin, în vârstă de 27 de ani, un actor cu o carieră în plină ascensiune, cunoscut îndeosebi pentru rolul lui Chekov din noile filme Star Trek, a murit duminică după ce mașina sa Jeep Grand Cherokee, din 2015, l-a strivit de o cutie poștală din cărămidă și un gard de securitate din fața casei sale, potivit poliției din Los Angeles, citată de Associated Press.

Jeep-ul, un model din anul 2015, făcea parte din cele 1,1 milioane de mașini rechemate în service de Fiat Chrysler în aprilie, potrivit documentelor Administrației pentru Siguranță Traficului Rutier din SUA. Instituția a somat producătorul auto să recheme mașinile în service din cauza plângerilor venite din partea șoferilor care nu își puteau da seama dacă mașina frâna pe modul de transmisie automată. Dacă mașina nu avea frâna pusă corect, iar șoferul părăsea vehiculul, aceasta putea să o ia la vale.

Fiat Chrysler, care produce Jeep, a exprimat într-o declarație, luni, că investighează problema și că este prematur să se speculeze asupra cauzei accidentului. Producătorul auto a transmis condoleanțe familiei și prietenilor lui Yelchin.

Cei care invetighează accidentul au luat în vedere poziția schimbătorului de viteze al lui Yelchin la momentul accidentului, a declarat ofițerul de poliție Jane Kim. Actorul ieșise din autoturism, dar poliția nu a specificat de ce acesta se afla în spatele mașinii când aceasta a luat-o la vale.

Prietenii lui Yelchin l-au găsit pe acesta după ce actorul nu a mai venit la repetițiile programate pentru duminică dimineață.

În urma autopsiei, medicii legiști au stabilit că moarte lui Yelchin a fost provocată de un accident. Rezultatele testelor toxicologice nu vor fi gata decât peste luni de zile.

Moartea tragică a lui Yelchin a nimicit cariera sa promițătoare de actor din ce în ce mai cunoscut publicului larg și care avea o mare ambiție artistică. „Star Trek Beyond,” cel de-al treila film al seriei, va fi lansat în iulie.

Regizorul filmului, J.J. Abrams, care l-a distribuit pe Yelchin în franciză, a scris despre actor că era „genial … blând… teribil de amuzant și extrem de talentat.”

Moartea sa a fost reimțită în întreaga industrie cinematografică.

„Ce suflet rar și frumos avea cu o pasiune neostoită pentru viață,” a declarat Jodie Foster, care a jucat alături de Yelchin în filmul din 2011 „The Beaver”. „Era pătrunzător, dar și cel mai amuzant băiat pe care ți l-ai fi putut imagina vreodată.”

„Era tobă de filme și ne era rușine în fața lui,” a declarat Gabe Klinger, care a regizat filmul „Porto,” ce va fi lansat în această toamnă, în care a jucat și Yelchin. „Se uita la câte 4-5 filme în fiecare noapte.”

Yelchin a început să joace pe când era copil, apărând în mici roluri din filme independente și în diferite emisiuni TV precum „ER,” ”The Practice,” și „Curb Your Enthusiasm.” Rolul său în care s-a remarcat pe marele ecran a fost cel alături de Anthony Hopkins în „Hearts in Atlantis” din 2001.

Yelchin, copul singur la părinți, s-a născut în Rusia. Părinții săi erau patinatori profesioniști care s-au mutat în SUA pe când Yelchin era copil. Acesta a cochetat cu lecțiile de patinaj înainte de a simți că nu era un talent pe gheață. Acest lucru l-a condus spre lecțiile de actorie.

„Îmi plăcea partea de improvizație cel mai mult pentru că era ca și cum m-aș fi jucat. Era ceva în care mă simțeam cu totul confortabil și fericit.”, a declarat Yelchin pentru AP în 2011 pe când promova drama romatică „Like Crazy.” În acest film a jucat alături de Felicity Jones.

Disciplina pe care a învățat-o Yelchin de la părinții săi atleți s-a transmis și în cariera sa actoricească, pe care a tratat-o cu seriozitate și profesionism, a declarat regizorul Gabe Klinger.

Yelchin își găsea locul peste tot în Hollywood. El putea să joace în francize SF de anvergură dar și să dea voce personajelor din „The Smurfs/ Ștrumfii”, jucând și în roluri mai excentrice sau artistice, precum filmul cu vampiri al lui Jim Jarmusch „Only Lovers Left Alive” și thrillerul horror al lui Jeremy Saulnier, „Green Room,” lansat la începutul anului.

Gabe Klinger și-a amintit de o conversație cu Jarmusch despre Yelchin înainte să-l distribuie în „Porto.” „Jim era gen: ‘Ai grijă. Anton a citit Dostoievski când avea 11 ani!”, a declarat Klinger.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata