Caz învăluit în mister. Au înfiat o fată de „opt ani” din Ucraina, care s-a dovedit a fi o femeie psihopată de 22 de ani. Tânăra a încercat să-și otrăvească mama adoptivă: „Mi-a pus clor în cafea. A zis că ne omoară în somn”

Caz învăluit în mister. Au înfiat o fată de „opt ani din Ucraina, care s-a dovedit a fi o femeie psihopată de 22 de ani. Tânăra a încercat să-și otrăvească mama adoptivă: „Mi-a pus clor în cafea. A zis că ne omoară în somn
Publicat: 25/09/2019, 11:48

Kristine Barnett, în vârstă de 45 de ani, a început să suspecteze că Natalia nu este o orfană inocentă, după ce a adoptat-o în 2010. Femeia crede acum că „fetița” este de fapt o femeie de 22 de ani, care suferă de nanism, scrie thesun.co.uk.

Kristine susține că „escroaca” a încercat să o otrăvească, a împins-o într-un gard electric și a amenințat că-i va ucide ceilalți copii în somn.

Natalia a pus sânge pe oglinzile din casă și a încercat să se arunce în fața unei mașini aflată în mișcare.

În prezent, chiar Kristine și fostul ei soț, Michael, riscă să facă pușcărie. Aceștia sunt acuzați de neglijență, după ce au lăsat-o pe Natalia să locuiască singură într-un apartmanent închiriat în statul american Indiana, în timp ce ei s-au mutat în Canada.

Kristine și Michael, în vârstă de 43 de ani, au fost acuzați că au renunțat la o mai ajuta pe tânăra vulnerabilă, care a rămas în urmă cu plata chiriei.

În timp ce Michael a lăsat avocatul să vorbească pentru el, Kristine a apelat la rețelele sociale, pentru a-și spune povestea incredibilă.

„Sunt profund afectată de aceste acuzații și subliniez că sunt false”, a spus femeia.

Cazul a fost comparat cu filmul horror „Orphan” din 2009, unde un cuplu adoptă o fetiță de nouă ani, care este, de fapt, mai bătrână cu 20 de ani și le amenință viața.

Cazul lui Barnett este însă mai complex decât un scenariu de film. Natalia ar fi ajuns în SUA din Ucraina în 2008, printr-un program de adopții.

Prima acomodare nu a funcționat, din motive necunoscute și – în mai 2010 – aceasta a ajuns la familia Barnett, care are și alți copii adoptați în grijă.

Cuplul de creștini are trei fii, inclusiv un băiat autist, Jacob, de 21 de ani, un adevărat geniu al științei.

Celor doi părinți li s-a spus că Natalia are șase ani, dar suferă de probleme medicale, printre care cele legate de creșterea oaselor și unele probleme de vedere.

Kristine, care a primit vestea teribilă că nu poate avea copii, a fost decisă să o ajute pe Natalia. Ulterior, femeia a declarat că „fetița” avea ciclu menstrual, folosea un limbaj de adulți și prefera să iasă cu adolescenți.

Un test a arătat că Natalia avea cel puțin 14 ani. După descoperire, comportamentul fetei s-a schimbat radical și a atacat un băiețel la o „școală mică”, administrată de Kristine.

Familia a fost „paralizată” de teamă. „A făcut afirmații și a desenat imagini în care amenință că ne omoară, că ne învelește în pături și ne aruncă în grădină. Se holba noaptea la noi. Am văzut-o cum a pus chimicale, clor, soluție de curățat geamuri în cafea și am întrebat-o ce face acolo…A zis că încearcă să mă otrăvească”, a povestit Kristine.

Natalia a fost internată apoi într-o unitate de psihiatrie. Părinții adoptivi au cerut apoi ca certificatul de naștere să fie modificat, astfel încât Natalia să fie tratată ca un adult. În iunie 2012, un judecător din Indiana a fost de acord ca vârsta ei să fie modificată de la 8 la 22 de ani, în documentele oficiale.

Kristine a prezentat documentele medicale unui medic de familie și unui spital, pentru a-și susține afirmațiile. Se pare că ea și soțul au fost victimele unei înșelătorii „elaborate”, în care Natalia s-a dat drept fetiță, pentru a primi ajutor.

Unul dintre doctori a declarat că familia Barnett nu a fost prima păcălită de „sociopata” Natalia.

Când Natalia a ieșit din spital, în august 2012, familia Barnett nu a mai dorit-o și i-a închiriat un apartament.

În iulie 2018, familia s-a mutat în Canada, pentru educația lui Jacob. Cei doi americani nu au crezut niciodată că au comis o ilegalitate, considerând-o pe Natalia un adult. Autoritățile au considerat însă altceva. După cinci ani de anchete, Michael și Kristine au fost puși sub acuzare pentru două fapte de „neglijență în cazul unei persoane dependente”.

Michael și Kristine, care au divorțat în 2015, au ieșit pe cauțiune și așteaptă acum rezultatul anchetei. Există numeroase întrebări fără răspuns. Cum a supraviețuit Natalia un an de zile, singură, în apartamentul închiriat, înainte de a contacta autoritățile?

Nu se știe unde locuiește acum Natalia și cine are grijă de misterioasa fată.

foto: capturi independent.co.uk

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase