Ce are Florin Călinescu în comun cu Dustin Hoffman, Robin Williams, Jack Lemmon și Tony Curtis

Publicat: 05/09/2012, 09:07
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

John Travolta, Dustin Hoffman, Robin Williams, Jack Lemmon și Tony Curtis au interpretat în cariera lor un rol în travesti care a fost gustat de public, iar lor li se alătură din această toamnă și Florin Călinescu. El o aduce pe Tanti Florica la ProTv, la începutul lunii octombrie.

Pentru a intra perfect în pielea personajului său, Florin Călinescu a petrecut la machiaj, pentru fiecare episod, în medie, două ore, iar telespectatorii ProTv îl vor putea admira de-a lungul primului sezon în peste 30 de ținute feminine. „Faptul că interpretezi un rol de femeie te obligă din când în când să vezi lucrurile mai în profunzime și să încerci să înțelegi mai bine sentimentele unei femei singure, care are o casă de întreținut”, a declarat Florin Călinescu.

În timp ce Florin Călinescu a avut ideea de a face o adaptare românească a celebrului show britanic Mrs. Brown’s Boys, producătorii filmului Hairspray – Intrigi de culise (Hairspray, 2007) au avut nevoie de nu mai puțin de 14 luni pentru a-l convinge pe John Travolta să interpreteze rolul Ednei Turnblad.

„A fost dificil, dar a fost și foarte amuzant”, a mărturisit Travolta. „Știți, pentru a deveni femeie trebuie să faci o groază de lucruri: să-ți pui sâni, să-ți mărești șoldurile și să-ți micșorezi talia”, a detaliat Travolta, care este de părere că, de departe, cel mai mare avantaj în a interpreta o femeie este acela că, „dintr-o dată, oamenii au mai mult respect pentru tine, se poartă mai frumos, sunt mai manierați”.

Nici Robin Williams nu a acceptat cu una, cu două rolul din Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit (Mrs. Doubtfire, 1993), pentru care petrecea zilnic patru ore și jumătate la machiaj, și a vrut să se asigure că personajul său va fi unul veridic. Prin urmare, deghizat în doamna Doubtfire, a intrat într-un magazin pentru adulți și a reușit să achiziționeze ceva fără să fie recunoscut.

Un test asemănător au făcut și Tony Curtis și Jack Lemmon atunci când s-au costumat prima dată în femei pentru rolurile din Unora le place jazz-ul (Some Like It Hot, 1959). Inițial, au făcut o plimbare în jurul platourilor de filmare, iar apoi au intrat în toaletele destinate femeilor și și-au refăcut machiajul în oglinzile de acolo. Atunci când au văzut că nicio doamnă nu s-a plâns, și-au dat seama că sunt convingători în rol de femeie.

Peste trei ore petrecea zilnic la machiaj și Dustin Hoffman pentru rolul din Tootsie (Tootsie, 1982), la care se gândea încă de pe vremea când filma pentru Kramer contra Kramer. Pentru el, cea mai mare provocare a fost aceea de a imita vocea unei femei și s-a zvonit că inclusiv Meryl Streep i-a sărit în ajutor și l-a consiliat. „Sânii” lui Hoffman au fost cumpărați dintr-un magazin specializat în produse destinate femeilor care au trecut printr-o mastectomie și au costat 350 de dolari. Hoffman s-a dovedit a fi o tipă de pus la rană, iar cei din producție preferau să-i dea vești proaste atunci când era deghizat tocmai pentru că în acele momente era „mult mai de treabă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului