Ce au descoperit utilizatorii Facebook atunci când au vrut să-și șteargă conturile de pe rețeaua de socializare: „Este o practică foarte des folosită”

Redactor:
Gândul
Ce au descoperit utilizatorii Facebook atunci când au vrut să-și șteargă conturile de pe rețeaua de socializare: „Este o practică foarte des folosită”
Detalii pe Gândul.

Atunci când și-au dorit să-și șteargă profilul și să iasă din baza de date a Facebook, mulți utilizatori au descoperit că există pe servere foarte multe detalii despre apelurile și acțiunile lor derulate cu ajutorul mobilului, precum înregistrări complete ale listei de apeluri telefonice primite și efectuate, dar și de SMS-uri. 

Facebook a făcut foarte greu procesul prin care utilizatorii să-și poată șterge conturile, împingându-i mai mult către dezactivarea lor, acțiune care permite companiei să păstreze toate datele personale pe serverele interne. Atunci când oamenii cer să le fie șterse conturile permanent, compania afișează mesajul: Poate vrei să descarci o copie a informațiilor tale din Facebook”. Această operațiune este cea care relevă adevărata măsură a informațiilor prelucrate de gigantul social media. 

Unul dintre utilizatori, Dylan McKay, a relatat că, pentru perioada octombrie 2016-iulie 2017, înregistrările furnizate de rețeaua socială atunci când a cerut închiderea contului cuprind date despre fiecare apel telefonic făcut, inclusiv cu ora și durata convorbirii și fiecare SMS pe care l-a primit sau trimis vreodată. 

Mulți alți utilizatori s-au declarat uimiți de ceea ce au descoperit atunci când au solicitat copia informațiilor deținute de Facebook, spunând că au descoperit acolo contactele din agendă, calendarul cu însemnări sau lista cu zilele de naștere ale prietenilor. 

Într-o declarație de presă, un reprezentant al Facebook a explicat de ce au fost încărcate contactele utilizatorilor pe serverul platformei: „Cea mai importantă parte a aplicațiilor și serviciilor care te ajută să faci conexiuni este să-ți fie ușor să rămâi în legătură cu oamenii care vor să se conecteze cu tine. Așa că atunci când te loghezi pentru prima dată de pe telefon într-o aplicație de socializare sau de schimb de mesaje, încărcarea contactelor este o practică foarte des folosită”. 

„Încărcarea contactelor este opțională. Oamenii sunt întrebați în mod explicit dacă vor să-și dea permisiunea pentru a le fi uploadate contactele din telefon, este explicat chiar acolo, atunci când începi să folosești aplicația. Utilizatorii își pot șterge oricând informațiile încărcate anterior și pot găsi toate informațiile care sunt disponibile în contul lor și în activity log, în instrumentul nostru de descărcare a informațiilor personale”, a mai spus acesta. 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide