• Publicat:
Magazin

Ce decizie a luat ministrul rus al Culturii, după ce a văzut un film despre moartea lui Stalin

Ce decizie a luat ministrul rus al Culturii, după ce a văzut un film despre moartea lui Stalin
Detalii pe gândul

Satira politică a regizorului Armando Ianucci, în care joacă actorii Steve Buscemi și Jeffrey Tambor, a fost lansată în luna octombrie a anului 2017 în cinematografele britanice. Filmul prezintă lupta pentru putere de la Kremlin, după moartea lui Joseph Stalin, survenită în anul 1953.

Producția ar fi trebuit să ajungă joi în cinematografele rusești, dar ministrul rus al Culturii i-au retras certificatul de distribuție, după ce parlamentarii au considerat că este de-a dreptul ofensatoare.

Yelena Drapenko, directorul-adjunct al unui comitet parlamentar al culturii, a declarat că nu a văzut niciodată ceva mai dezgustător, adăugând că filmul conține „elemente de extremism”.

Filmul lui Ianucci îl ironizează și pe mareșalul Georgi Zhukov – interpretat de Jason Isaacs – care i-a condus pe sovietici în victoria contra naziștilor, în timpul Bătăliei de la Stalingrad din 1943.

21 de persoane, printre care și fiica lui Zhukov, au transmis o petiție către ministerul culturii, în care acuză că regizorul a denigrat memoria rușilor care au luptat împotriva regimului nazist, în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie time.com.

Inchide