CE ESTE GAZPACHO și cum se pregătește

Redactor:
Mădălina Chițu
CE ESTE GAZPACHO și cum se pregătește
CE ESTE GAZPACHO.Gazpacho este o supă de origine spaniolă din roșii, a cărei caracteristică este că se servește rece-gheață

CE ESTE GAZPACHO. Gazpacho este o supă de origine spaniolă din roșii, a cărei caracteristică este că se servește rece-gheață. O supă gazpacho veritabilă are drept principal ingredinet roșiile, dar ea se poate pregăti și din ale legume.

Pe lângă roșii, gazpacho mai conține ardeii grași, ceapă, castraveți și uleiul de măsline.

Gazpacho e gătită de obicei într-un vas de lut și adus la masă alături de crutoane de pâine cu usturoi și mici castroane de legume crude. Este ideală pentru zilele toride de vară, dar cu toate acestea, supa gazpacho poate fi servită și fierbinte, iarna.

Mai jos puteți găsi o rețetă simplă pentru gazpacho.

Ingrediente:

● 4 cești de suc de roșii,

● 3 roșii mari, decojite, curățate de semințe și tăiate bucăți,

● 1 castravete mare, decojit,

● 1 ardei gras verde, tăiat bucăți,

● o jumătate de ceapă tocată,

● un sfert de ceașcă de oțet din vin,

● 2 linguri de ulei de măsline,

● 3 căței de usturoi pisați,

● sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare:

Sucul de roșii, jumătate din roșiile decojite, castraveții, ardeii grași și ceapa se iau și se pun în blender. Apoi, se adaugă oțetul, usutroiul, uleiul și un praf de sare și de piper. Se amestecă toate aceste ingredinete până se obține o compoziție uniformă. Tot conținutul obținut se va turna mai apoi într-un bol.

Apoi, se adaugă și restul de legume rămase. Se acoperă bolul cu un capac și bagă în congelator pentru cel puțin două ore. După ce timpul a expirat se scoate, se presară puțin pătrunjel și apoi se servește, rece-gheață.

CE ESTE GAZPACHO a fost unul din cei mai căutați termeni în 2013 pe Google în România, la categoria „Ce este…”. 

Inchide