Ce îmbrăcăm la teatru, la munte sau la nuntă

Publicat: 02/09/2016, 15:14
Actualizat: 01/10/2018, 17:33

Pentru o ieșire la film cu iubitul sau prietenii puteți opta pentru ceva confortabil, un outfit smart casual. „Tocurile exagerate și hainele sclipicioase nu au ce cauta în acest context. Nu mergem la o premieră de film cu covor roșu, lumini și reflectoare. Nu există reguli după care să ne îmbrăcăm într-un moment ca acesta , însă bunul gust și creativitatea trebuie să ne ghideze în alcătuirea ținutelor.

Spectacolul de teatru e precum o sărbătoare, de aceea vă îndrum către outfituri feminine, chic, elegante. Cea mai rafinată alegere rămâne rochia midi, care poate să fie realizată din mătase, tafta, dantelă sau broderie mixată cu un sacou sau blazer. La capitolul accesorii recomand bijuterii elegante, cerceii, inelele, o broșă sau un colier. Pantofii câștigatori sunt cei cu toc, dar putem să alegem și o pereche de balerini care să întregească frumos outfitul. Poșeta plic completează ținuta noastră. Pantalonii lungi, eleganți, cu o croială simplă, se pot mixa cu o cămașă care are o tăietură simplă la care se poate să atașăm o broșă.

Dacă vrem un plus teatral în outfitul nostru, alegem o cămașă cu un guler generos în partea gâtului. Un sacou în aceeași linie cu pantalonul poate fi o altă opțiune. Ca și accesorii ne rezumăm la niște cercei finuți sau un inel cu dimensiuni mari, pantofi cu toc și o poșetă plic sau o geantă în ton cu ținuta. Cât privește culorile, este indicat să alegem negru, bleumarin, alb, crem sau culori prafuite, pentru că denotă o anumită eleganță. Nu mergem niciodată la teatru în pantaloni scurți, fuste mini, haine cu ținte, șlapi sau pantofi sport”, explică Ana Maria Cornea pentru Gândul.

Ținuta pentru munte diferă atunci când vrem o plimbare ușoară prin stațiuni și o cafea cu vedere spre munte sau ”pe munte”. „Pentru o simplă ieșire la aer, hainele și încălțările trebuie să fie cât mai comode, în concordanță cu anotimpul. Hainele și accesoriile casual sau sport sunt cea mai bună alegere. Dacă ne dorim să descoperim munții, trebuie să beneficiem de bocanci și de haine impermeabile”, spune designerul Ana Maria Cornea.

Când alegem rochia pentru un cocktail, e necesar să fim atente la câteva elemente importante: locul unde se desfășoară, organizatorii, dar și tema acesteia. „Se recomandă rochiile elegante, care se opresc deasupra genunchiului sau imediat după, din mătase, satin, tafta, dantelă, catifea. La capitolul culori se poartă uniurile, pastelurile și nonculorile alb și negru. Sunt permise și șalopetele sau pantalonii mixați cu o bluză sau top, dar realizate din materiale speciale, prețioase. Decolteul nu trebuie să fie adânc, accesoriile puține, dar deosebite, pentru că ele vin să înfrumusețeze ținuta, nu s-o încarce, una sau două sunt suficiente. Tocurile sunt obligatorii. Indiferent dacă ești înaltă sau scundă, capeți o linie frumoasă a corpului, iar picioarele îți sunt puse în evidență. Poșeta trebuie să fie potrivită cu outfitul tău, iar coafura simplă, un coc la baza gâtului, păr drept sau bucle lejere. Machiajul clasic, cu accent ori pe ochi, ori pe buze, închide look-ul tău”, precizează designerul pentru Gândul.

În privința vestimentației pentru nuntă, trebuie să ținem cont de context, de dress code, de silueta pe care o afișăm, de vârsta pe care o avem, dar și de anotimp. „În general, nu trebuie să purtați alb și să vă descoperiți în exces. Citiți cu mare atenție invitația, este posibil ca mirii să fi decis ținuta pentru petrecere, care poate să fie black-tie, semi-formal, beach-chic, rustic. Pentru un party black-tie alegeți o rochie lungă, simplă, uni sau o rochie tip cocktail din materiale prețioase precum mătasea, taftaua, dantela sau broderia.

Pentru o petrecere semi-formală ne putem opri la o rochie cu imprimeuri sau în culori vii. Beach-chic ne duce direct cu gândul la confort. Evitați croielile strâmte și tocurile, optați pentru texturi vaporoase, în nuanțe vesele și alegeți sandale flat. Pentru nunta rustică se recomandă imprimurile jucăușe, mânecile evazate, volanele, piesele vestimentare din portul popular. Ia poate să fie introdusă în realizarea unui outfit pentru acest gen de petrecere”, subliniază designerul Ana Maria Cornea.

Accesoriile și machiajul trebuie alese în concordanță cu ținuta, iar la capitolul coafură aveți grijă să nu folosiți fixativ din abundență, optați pentru ceva lejer, care să reziste în orice condiții atmosferice.

Foto:Pinterest

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului