Ce „moștenire” a lăsat statului regretatul Gică Petrescu

Ce „moștenire a lăsat statului regretatul Gică Petrescu
Publicat: 27/01/2015, 12:21
Actualizat: 03/09/2019, 06:15

Asociația de proprietari a blocului în care a locuit regretatul Gică Petrescu a dat în judecată statul român, cerând plata unor restanțe la întreținere, potrivit Spynews.

Pentru că nu a avut moștenitori, apartamentul lui Gică Petrescu a rămas în custodia statului, mai exact la Direcția Generală a Finanțelor Publice București, care se obligă să achite datoriile acumulate la întreținere.

Cum statul nu a plătit o serie de cheltuieli, Asociația a decis să-și ceară dreptatea în instanță. Magistrații au decis că DGFP București trebuie să „plătească reclamantului, adică Asociației de Proprietari, suma de 42.300,42 lei, reprezentând cote de întreținere, penalități de întârziere la cote, fond de rulment, fond de reparații, penalități de întârziere datorate pentru întârzierea achitării fondurilor, să ramburseze reclamantului cheltuielile de judecată în cuantum de 2.500 lei, reprezentând onorariu de expert și onorariu de avocat”, se arată în sentința magistraților de la Judecătoria Sectorului 5.

Statul a făcut apel, iar la jumătatea lunii ianuarie udecătorii de la Tribunalul București au respins recursul formulat de ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase