„Ce pregătește China?” Un satelit folosit de Google Maps a descoperit o serie de structuri bizare în deșertul Gobi

Publicat: 05/03/2013, 11:07
Actualizat: 20/03/2019, 17:44

Unul dintre sateliții folosiți de Google Maps a descoperit o serie de structuri bizare în timpul orbitării pe deasupra deșertului Gobi din China, informează Daily Mail.

În urma imaginilor oferite de către acesta, au fost formulate mai multe teorii cu privire la scopul structurilor respective, cum ar acelea că ele ar putea reprezenta coduri gigantice sau ținte de antrenament pentru sateliții militari.

Zona unde au fost surprinse imaginile este localizată în nord-vestul Chinei, la granița dintre provinciile Gansu și Xinjiang, un spațiu folosit cu precădere pentru fabricarea echipamentelor militare, spațiale și nucleare.

Unele dintre zonele în care au fost observate astfel de structuri se află la mai puțin de 160 de kilometri de Jiunquan, locul unde pot fi găsite sediile programelor spațiale chineze.

Unii dintre cei care au avut acces la aceste imagini au încercat să suprapună una dintre structurile bizare surprinse de către satelitul Google Maps în deșertul Gobi, cu hărțile diferitelor orașe americane, fiind îngrijorați că în spatele lor s-ar putea afla un scop militar sinistru, în timp ce alții au ajuns la concluzia că dacă reprezentanții Chinei ar vrea să atace un oraș american, nu ar avea nevoie de un spațiu de antrenament și de încercări.

Un alt element care alimentează misterul cu privire la imaginile surprinse de satelitul Google Maps este și acela că este foarte dificil să îți dai seama din ce sunt făcute aceste structuri. În una dintre fotografii pot fi observate mai multe camioane și avioane, fapt ce ar putea sugera că acestea ar putea fi într-adevăr ținte de un anumit tip.

Acesta este a doua oară când Google a publicat fotografii care ar putea reprezenta unități secrete. Săptămâna trecută au fost publicate imagini ale unor unități iraniene care ar fi putut fi folosite, din punctul de vedere al reprezentanților Organizației Națiunilor Unite, pentru a fabricarea armelor nucleare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase