Ce rol au misterioasele conducte roz din centrul Berlinului

Ce rol au misterioasele conducte roz din centrul Berlinului
Aproximativ 60 de kilometri de conducte de culoare roz străbat Berlinul, stârnind deseori curiozitatea turiștilor.

Aproximativ 60 de kilometri de conducte de culoare roz străbat Berlinul, stârnind deseori curiozitatea turiștilor. Fie că șerpuiesc la suprafatață, la câțiva metri înălțime deasupra solului, fie că se pierd din când în când, îngropate în pământ, acestea fac parte însă din farmecul capitalei germane.

Deși pentru mulți străini imaginea acestora este confundată deseori cu o „instație artistică”, conductele colorate au însă un scop real, scriu jurnaliștii de la BBC News.

Întrucât Berlinul este construit pe un teren mlăștinos, pentru a construi imobilele apa trebuie extrasă din sol. Astfel, conductele transportă de fapt apa respectivă și o varsă mai departe în locuri special amenajate.

Nici culoarea lor nu este întâmplătoare. Bernd Kempf , directorul companiei producătoare – Pollems -, a povestit că în urmă cu 21 de ani, când firma și-a început activitatea, mai mulți psihologi au fost chestionați în legătură cu culoarea pe care copiii și tinerii o preferă de obicei. Pentru că specialiștii au indicat rozul, reprezentanții Pollems au decis ca aceasta să fie și culoarea conductelor produse. 

Așadar, dincolo de utilitatea lor, conductele au și rolul de a da orașului o notă veselă.

Inchide