Ce s-a întâmplat după ce o femeie a publicat această fotografie pe Facebook

Ce s-a întâmplat după ce o femeie a publicat această fotografie pe Facebook
Publicat: 23/03/2014, 18:15
Actualizat: 09/08/2014, 22:48

În încercarea de a-i demonstra fiicei sale în vârstă de 12 ani cât de repede circulă informația pe Internet, Kira Hudson a publicat pe pagina ei de Facebook o fotografie inedită. În imaginea respectivă, adolescenta a apărea ținând în mână o coală de hârtie pe care era scris următorul mesaj: „Mama încearcă să îmi arate cât de mulți oameni pot să vadă o poză odată ce aceasta este publicată pe Internet”, relatează Huffington Post.

În plus, femeia îi îndemna pe utilizatorii rețelei de socializare să redistribuie la rândul lor poza: „Fiica mea în vârstă de 12 ani nu înțelege de ce nu îi permit să aibă un cont de Instagram sau de Facebook. Vă rog, apăsați butoanele „Like” și „Share”… Pur și simplu nu înțelege!”, a scris Kira în dreptul fotografiei.

Fotografia a fost redistribuită de aproape 9.000 de ori, ajungând inclusiv pe 4chan.com. Lucrurile au degenerat însă imediat ce poza a căpătat popularitate în mediul online. Mai mulți internauți au aflat de pe Facebook adresa și numărul de telefon al familiei Hudson și au pus la cale diverse farse. Astfel, femeia a primit mai multe telefoane false și chiar comenzi de pizza pe care ea nu le realizase.

În plus, după ce imaginea a ajuns pe 4chan.com, utilizatorii acestui site au vrut chiar ei să-i ofere o lecție femeii. Aceștia au publicat o fotografie modificată digital în care adolescenta părea să țină în mână o hârtie cu un mesaj cu totul diferit: „Poate că nu ar trebui să îți folosești fiica pentru un experiment prin care îți demonstrezi punctul de vedere… Este doar o idee”.

Foto: Huffington Post

Pusă într-o astfel de situație, Kira Hudson a șters fotografia de pe pagina sa de Facebook, după ce aceasta adunase aproape un milion de Like-uri. În plus, femeia a transmis un mesaj prin intermediul Huffington Post, admițând că experimentul a fost, în cele din urmă, o lecție pentru ea.

„Le sunt recunoscătoare tuturor părinților care mi-au scris mie și fiicei mele, informându-ne că, datorită experimentului nostru, au reușit să le ofere o lecție copiilor lor în ceea ce privește securitatea pe Internet”, a spus Kira. „A fost o lecție pe care și eu și fiica mea am învățat-o foarte repede. Nu mă așteptam să capete totul o amploare atât de mare, într-un timp atât de scurt. Cu siguranță mi-a deschis ochii și m-a făcut să înțeleg că informațiile de pe pagina mea de Facebook nu sunt tocmai private”, a adăugat ea.

Pe de altă parte, americanca a precizat că adresa de pe contul său de Facebook era, de fapt, cea a vechii reședințe.

„Aș vrea să cer scuze familiei care acum locuiește la vechea noastră adresă; sper că asta nu le-a cauzat prea multe neplăceri și promit că următoarea pizza va fi un dar din partea mea”, a adăugat Kira Hudson.