Ce se întâmplă în creierul nostru când auzim „Te iubesc”

Ce se întâmplă în creierul nostru când auzim „Te iubesc
Publicat: 24/06/2016, 12:12
Actualizat: 31/01/2018, 17:12

Psihologul Alexandru Pleșea susține această idee, amintind că iubirea este cea mai puternică emoție pe care o poate manifesta corpul nostru, după cum a fost măsurată chiar de cercetători, dar că aceasta nu vine din minte, ci este, de fapt, coordonată de către minte.

Emoția iubirii produce o forță foarte mare în interiorul nostru, astfel că ni se intensifică toate cele cinci simțuri. Gustul este altul, atingerile devin mai intense, privirea mai vigilentă, auzul mai calibrat și mirosul mai fin. Studiile arată că procesele de memorare, amintire și inovație capătă ușurință și deschid o serie de oportunități în viață în timpul unei relații de iubire

De asemenea, iubirea este considerată singura stare care îl conduce pe om spre descoperirea adevăratei intensități a puterii sale. Totuși, dincolo de aceste efecte pozitive, gândurile, obiceiurile și prejudecățile îl împiedică, în general, pe omul modern să o trăiască intens și pe termen lung.

„Iubirea – ca stare – o avem genetic întipărită în fiecare dintre noi, este substanța primă din care suntem clădiți, însă mintea noastră a generat un sistem alternativ, dihotomic, care estompează sau remodelează fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celulă a corpului nostru. Acest sistem alternativ construit artificial de creier, care a primit aceste învățături de la societatea contemporană, ne împinge spre iubire unilaterală, spre iubire condiționată și spre orgolii în dragoste”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

„Această stare duală în care trăim – iubirea înseamnă libertate totală / iubirea implică condiții – experimentăm confuzia, stresul și stările de anxietate și ne este foarte greu să vedem și să experimentăm acest sentiment în starea lui pură. Iubirea are nevoie să fie înțeleasă ca fiind neschimbătoare, necondiționată de gânduri, nu fluctuează și nici nu depinde de factorii externi. Ea fiind un proces al inimii, și nu al gândurilor. Gândurile sunt de fapt obișnuința minții, care de cele mai multe ori distrug căsnicii, relații, colaborări etc”, continuă Alexandru Pleșea.

Se spune că primul „Te iubesc” înseamnă aprobarea sentimentelor. „Te iubesc” spus în timpul unei relații lungi, înseamnă confirmarea primului

Simbolul sentimentului de iubire, în toată convenția noastră socială, este expresia „Te iubesc”, iar implicațiile acesteia au depașit cu mult granițele sale inițiale. Psihologul afirmă că poveștile de dragoste aflate la început, sunt guvernate de iubire pasională, care activează o cantitate mare de oxitocină – hormonul fericirii și a atașamentului, iar primul „Te iubesc” pe care îl spunem persoanei dragi, va fi perceput la nivel mental ca fiind aprobarea și acceptarea sentimentelor.

„Te iubesc” va transfera omul dintr-o stare fizică într-una pur spirituală. Cu cât repetarea cuvintelor „Te Iubesc” va fi confirmată unul altuia, cu atât mai mult omul va fi readus la starea inițială, puternică și transcendentală pe care a avut-o la prima auzire a acestor cuvinte.

„Învățarea repetării cuvintelor „Te iubesc” către persoanelor dragi devine o expresie cu putere atât de mare, atât din punct de vedere emoțional, cât și mental, încât poate învinge toate filtrele mentale care împiedică iubirea să se manifeste la nivelul cel mai înalt. Spuneți-le des părinților, bunicilor, fraților, verișorilor, soțiilor, soților, iubiților și iubitelor acest Te iubesc deoarece depresiile, supărările și toate stările negative produse de creier, pot dispărea instantaneu datorită acestui mic impuls. Percepția pe care o vedem de la cei care spun des „Te Iubesc”, este construită în jurul stărilor de fericire, venită din bunavoința și ajutor nelimitat, milă, iertare și înțelegere fără judecată”, concluzionează Alexandru Pleșea.

Deci, este nevoie să ne exprimăm sentimentele și prin cuvinte, nu doar prin diferite manifestări, pentru că puterea cuvintelor simbol al iubirii este mare și face atât de mult bine celor dragi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine