Ce surpriză au avut polițiștii din Suedia, după ce au percheziționat un cerșetor agresiv, care cerea bani pentru un „bilet spre casă”

Ce surpriză au avut polițiștii din Suedia, după ce au percheziționat un cerșetor agresiv, care cerea bani pentru un „bilet spre casă
Publicat: 15/02/2018, 16:08

Individul arestat de oamenii legii suedezi își făcea veacul în stația de autobuz și tren Resecentrum din Uppsala, unde obținea bani de la trecători pe calea intimidării, scrie The Sun. În timpul percheziției, din buzunarele cerșetorului au început să „curgă” bancnote, în total șase milioane de coroane suedeze – aproximativ 563.000 de euro.

„Nu am mai întâlnit un cerșetor care să aibă o asemenea sumă asupra lui. Șase milioane cash și este pasibil de închisoare”, a declarat Jale Poljarevius, șeful poliției din Uppsala.

Cea mai valoroasă bancnotă din Suedia este cea de 1.000 de coroane, însemnând că bărbatul avea asupra lui cel puțin 6.000 de bancnote. Potrivit sursei citate, polițiștii au avut nevoie de o zi ca să numere toți banii găsiți asupra individului violent.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Uppsala a declarat că bărbatul de 55 de ani, de origine suedeză, încerca să adune bani pentru „un bilet de tren”, pentru a ajunge acasă în vestul țării.

„A fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani. Procurorul va realiza o investigație, pentru a stabili dacă individul poate fi eliberat sau dimpotrivă, dacă va apărea la tribunal, în câteva zile. Oamenii care ne-au solicitat ajutorul au spus că acesta a devenit iritat, în momentul în care le cerea bani. Nu știm dacă suma provine din cerșit, dacă a câștigat la loto sau dacă a comis o infracțiune”, a adăugat oficialul suedez.

La rândul său, procurorul Anne Sjoblom a adăugat: „Nu știu să vă spun câți bani avea la el, dar este vorba de milioane”. Spălarea de bani este pedepsită cu maxim doi ani de închisoare în Suedia.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult