Cea mai importantă destinație turistică din lume – STUDIU

Cea mai importantă destinație turistică din lume - STUDIU
Publicat: 11/06/2012, 14:14
Actualizat: 01/02/2019, 02:13

Londra rămâne destinația turistică numărul unu din întreaga lume, susținută și de Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, și va atrage în acest an cele mai multe cheltuieli transfrontaliere, depășind orașe ca New York sau Paris, conform studiului MasterCard Global Destination Cities Index.

Atrași de muzeele reprezentative, restaurantele și teatrele de top, precum și de mediul de afaceri flexibil, turiștii care vin în Londra vor cheltui mai mult decât media pe cap de turist preconizată pentru restul orașelor incluse în raport. Londra, centru global comercial, este pe cale de a deveni, de asemenea, o capitală a plăților fără numerar, în viitorul nu foarte îndepărtat.

MasterCard estimează că, în Marea Britanie, tranzacțiile electronice ar putea detrona plățile cu numerar până în 2025 .

Topul primelor cinci orașe din care provin cei mai mulți turiști ai Londrei sunt Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam și Frankfurt. Numărul vizitatorilor din Frankfurt este preconizat să înregistreze creșteri de 20,8%.

Chiar dacă cei mai mulți turiști vor veni din Dublin, conform raportului, vizitatorii din New York vor cheltui mai mult decât dublu odată ce ajung în Londra. Tiparele de cheltuieli sunt reciproce – londonezii care vizitează New York-ul vor cheltui mai mult decât vizitatorii din celelalte patru țări de origine.

Chiar dacă raportul estimează că Parisul va avea mai puțini turiști internaționali în 2012, cu un declin marginal de 0,6%, orașul își va menține locul al doilea pe acest segment.

Studiul estimează că turiștii vor cheltui aici mai mult cu 1,5%. În ciuda distanței apropiate, Parisul nu face parte din top 5 orașe din care provin turiștii care vizitează Londra. Parizienii vor călători mult mai departe, ei figurând în top 5 orașe de origine ale vizitatorilor pentru New York sau Dubai.

Creșterea preconizată a cheltuielilor realizate în Paris urmează trendul pozitiv înregistrat de tranzacțiile cu cardul în Franța.

New York este pe locul doi în ceea ce privește cheltuielile transfrontaliere, chiar dacă se preconizează o creștere de 6,8% pe acest segment. În ceea ce privește numărul de turiști, raportul estimează că New York va rămâne pe locul al 13-lea, chiar dacă pe acest segment se înregistrează creșteri de 5,2%.

New York rămâne o destinație atractivă mai ales pentru turiștii de peste ocean și pentru canadieni. Turiștii din New York provin din Londra, Paris, Frankfurt și Tokyo. Toronto completează topul celor 5 orașe de origine ale celor care vizitează New York, ocupând cel de-al doilea loc.

Bangkok este metropola cu cele mai mari creșteri estimate ale numărului vizitatorilor străini și ale cheltuielilor, din regiunea Asia/Pacific. Orașul va fi martorul unei creșteri de 6,5% în ceea ce privește numărul vizitatorilor și o creștere de 16,6% în ceea ce privește cheltuielile realizate de aceștia.

Cel mai mare trafic de turiști este preconizat că va veni din Tokyo, japonezii urmând să cheltuiască mai mult decât cei din top 5 orașe de origine ale vizitatorilor. Turiștii care vor vizita Bangkok provin mai ales din interiorul regiunii Asia/Pacific.

Singapore a urcat două poziții, ocupând locul patru, în ceea ce privește cheltuielile realizate de turiștii străini, cu o creștere de 12,7%.

Istanbul este orașul care a avut cea mai mare evoluție din top 5, în ceea ce privește numărul de turiști străini, acesta fiind preconizat să urce cu 14,7% în comparație cu 2011. Astfel, orașul urcă o poziție, pe locul al cincilea. Mai mult, orașul a înregistrat o evoluție și în ceea ce privește cheltuielile realizate de vizitatorii străini, cu o creștere preconizată de 20,7% față de ultimul raport MasterCard.

Conform raportului, atât numărul de turiști care vor vizita Europa, cât și valoarea cheltuielilor sunt estimate să crească. Top 10 al orașelor din regiune arată o creștere generală combinată, a numărului de turiști, de 2,8%, și a cheltuielilor realizate de aceștia, de 8,1%. Media cheltuielilor per vizită în aceste orașe europene va ajunge la 1.172 de dolari, în creștere cu 5,1%, în comparație cu anul trecut.

Asia/Pacific iese în evidență în cadrul acestui raport, cu un total de turiști străini, pentru Top 10 orașe din regiune, estimat să înregistreze creșteri de 9,5% și un total al cheltuielilor estimat să se majoreze cu 15,3%. Media cheltuielilor realizate per vizită pentru aceste orașe este preconizată să ajungă la 1.350 de dolari, în creștere cu 5,4%, comparativ cu anul precedent.

Bangkok ocupă primul loc pe regiune în ceea ce privește cheltuielile realizate de turiști, iar Tokio, care ocupă al șaselea loc, are cea mai rapidă creștere, de 24,2%. Aceeași tendință se păstrează și pentru Taipei, care este estimat să aibă o creștere a cheltuielilor realizate de turiști de 20,5%.

Cifrele pentru America Latină arată o evoluție, cu un număr estimat de vizitatori în creștere cu 7,3%, pentru orașele din Top 10, și un total al cheltuielilor preconizat să crească cu 7,9%. Chiar dacă în această regiune este estimată o scădere a sumelor medii cheltuite per vizită (la 982 de dolari), față de restul regiunilor, comparativ cu anul precedent, se înregistrează o creștere de 0,6%. Buenos Aires ocupă locul întâi în ceea ce privește cheltuielile realizate de turiști, în timp ce Quito și Bogota au înregistrat cea mai rapidă creștere.

Perspectiva pentru regiunea Orientului Mijlociu și Africa este una pozitivă, numărul vizitatorilor pentru orașele din Top 10 urmând să urce cu 7,2%, totalul cheltuielilor realizate de aceștia este preconizat să fie mai mare cu 10,4%, iar valoarea medie a cheltuielilor per vizită cu 3%.

Turiștii vor cheltui cel mai mult în Dubai, acesta fiind, de asemenea, orașul cu cea mai rapidă creștere din top 10 orașe din regiune. Abu Dhabi este orașul cu cea mai rapidă evoluție, în ceea ce privește cheltuielile realizate de turiști, înregistrând o creștere de 20,7%, în acest an.

Și regiunea America de Nord este preconizată să înregistreze creșteri pe ambele segmente-număr de turiști și cheltuieli. Privind topul celor 10 orașe, numărul de vizitatori este preconizat să crească, cu 4,1%, și cheltuielile cu 5,8%. Și suma medie cheltuită per vizită va crește cu 1,6%, la 2.442 de dolari, conform raportului.

New York este orașul unde turiștii vor cheltui cel mai mult, cu 6,8% în creștere față de anul trecut. Numărul turiștilor care vor veni aici va fi mai mare, de asemenea, cu 5,2%. Dallas și Boston, chiar dacă nu sunt incluse în Top 10, vor înregistra creșteri în materie de sume cheltuite de turiști, ambele estimate la 13,6% față de anul trecut, iar numărul turiștilor se va extinde considerabil.

Și Toronto, orașul cu cea mai rapidă creștere din Top 10 metropole din America de Nord, se va bucura de sume mai mari cheltuite de turiștii străini, cu un avans estimat de 10,2% comparativ cu anul trecut.

În ceea ce privește numărul turiștilor străini, raportul estimează că orașele Rio de Janeiro (cu un procent de 28,6%), Tokyo (cu un procent de 21,5%), Abu Dhabi (cu 17,9%), Tunis (cu 17,7%), Istanbul (cu 14,7%) și Toronto (cu 7,6%) vor înregistra cele mai mari creșteri în regiunile lor.

În plus, zona Asia/Pacific (cu un procent de 9,5%) va avea cea mai mare creștere din 2012, dintre toate regiunile globului. Conform studiului, în ciuda contextului economic afectat de criză, numărul total al turiștilor internaționali este preconizat să înregistreze creșteri de 5,7%, iar cheltuielile realizate de aceștia de 10,6%, comparativ cu anul precedent, pentru toate orașele din Top 20.

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informațiilor cu privire la zborurile internaționale și capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internaționale din domeniul aviației. Orarele de zbor sunt, de asemenea, folosite pentru a calcula frecvența de zbor dintre perechi de orașe. Companiile aeriene publică în mod regulat și istoricul load factor-ului (coeficientului de încărcare) și programul zborurilor viitoare, indicatori luați în calcul pentru a estima numărul plecărilor în străinătate și pentru a previziona plecările de anul următor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×