CEAUȘESCU se întoarce la TIMIȘOARA. Bulgarii au deschis o expoziție de figuri DIN CEARĂ

Publicat: 30/09/2018, 21:08
Actualizat: 02/10/2018, 14:43

Replicile a 25 de personalități naționale și mondiale pot fi admirate, până la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul Muzeului Figurilor de Ceară, care s-a deschis la un centru comercial din Timișoara.

Ronaldo și Messi din ceară

Figurile din ceară sunt realizate de mai mulți artiști din Bulgaria, care prezintă expoziția publicului din România pentru a doua oară.

Goran Bregovic din ceară

Principalele lucrări prezentate, în premieră națională, sunt cele ale Regelui Mihai și Nicolae Ceaușescu. De asemenea, expoziția mai cuprinde întruchipări fidele ale lui Cristian Ronaldo, Gheorghe Hagi, Messi, Mr. Bean, Inna, Beyonce, Vladimir Putin sau Donald Trump.

Gică Hagi din ceară

„Avem 25 de figuri de ceară și suntem pentru a doua oară în România. Acum am venit în orașul Revoluției, la Timișoara, cu revoluționarul numărul unu, „Che” Guevera și, bineînțeles, cu Nicolae Ceaușescu,” a explicat corespondentului Mediafax Țvetan Atanasov, organizatorul expoziției.

Nicolae Ceaușescu din ceară

„Pentru prima dată în România, îl avem pe Nicolae Ceaușescu și Regele Mihai. Avem și alte figuri de ceară de origine românească, precum Hagi și Inna. Lucrăm momentan la Smiley, precum și la Ion Țiriac.

Regele Mihai I din ceară

După Timișoara, urmează București. Suntem foarte impresionați de publicul din România, ei prezintă un mare interes pentru expoziția noastră. Planul nostru este să călătorim în România cel puțin doi ani de acum înainte, pentru că este o țară foarte mare, mult mai mare decât Bulgaria. Așteptăm toți românii în muzeul nostru.”

Al Pacino și Robert de Niro din ceară

Potrivit organizatorilor Muzeului Figurilor de Ceară, procesul de creare a unei singure statui durează aproximativ șase luni, acestea fiind realizate de artiștii bulgari care lucrează la Muzeul Retro din Varna.

Enrique Iglesias și Beyonce din ceară

Expoziția este deschisă într-un centru comercial din Timișoara până în data de 31 octombrie, putând fi vizitată între orele 10.00-22.00.

Mr.Bean din ceara

Biletul de intrare costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari, iar copiii până în șase ani au acces gratuit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase