Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook în doar o oră de la naștere

Cei mai mulți bebeluși apar pe Facebook în doar o oră de la naștere
Publicat: 28/08/2013, 17:15
Actualizat: 26/03/2019, 14:32

Cei mai mulți bebeluși își fac debutul pe Facebook în doar o oră de la nașterea lor, părinții dorind să îi prezinte cât mai repede pe nou-născuți pe rețelele de socializare online, potrivit unui nou studiu, citat de independent.co.uk.

În medie, mai mult de două-treimi dintre nou-născuți își fac „debutul fotografic” în social media în doar 60 de minute din clipa în care au fost aduși pe lume, potrivit unui sondaj realizat de site-ul http://www.posterista.co.uk. Studiul a examinat impactul pe care îl are în social media modul în care noii părinți distribuie informații și imagini despre copiii lor.

Studiul mai sugerează faptul că nașterea prințului George – fiul prințului William și al soției sale, Catherine – a încurajat 74% dintre părinți să posteze mai multe fotografii cu bebelușii și cu copiii lor pe rețelele de socializare online.

Aproape trei sferturi dintre persoanele chestionate în cadrul acestui sondaj au recunoscut că recenta naștere a bebelușului regal britanic, care a fost foarte mediatizată, i-a influențat făcându-i să încarce pe rețelele de socializare online mai multe fotografii cu copiii lor, dar și cu prietenii și cu familia.

Totodată, în cadrul studiului, 2.367 de părinți care au copii cu vârste de până în cinci ani au fost întrebați cât de repede au postat o imagine cu copilul lor nou-născut pe o rețea de socializare online. Media de timp a fost de 57,9 minute, conform independent.co.uk.

Dintre părinții chestionați, 62% au spus că ei personal au încărcat imagini cu copiii lor pe rețelele de socializare, în timp ce 22% dintre aceștia au spus că fotografiile au fost postate de alți membri ai familiilor lor. Restul de 16% dintre părinți au spus că imaginile cu copiii lor au fost postate online de prieteni de-ai lor.

Facebook și Instagram domină topul celor mai populare site-uri în privința publicării de fotografii cu nou-născuți: 77% dintre imaginile cu bebeluși sunt postate pe Facebook, în timp ce 48% pe Instagram.

Conform aceleiași cercetări, 64% dintre părinți au spus că au postat fotografii cu copiii lor pe rețele de socializare online de cel puțin trei ori pe săptămână, în timp ce 21% au spus că au încărcat astfel de imagini de cel puțin trei ori pe lună. Doar 6% dintre părinții chestionați au spus că nu postează niciodată fotografii cu copiii lor pe rețele sociale online.

Printre motivele pentru care părinții postează fotografii cu bebelușii lor pe rețele de socializare online se numără faptul că în acest fel pot să îi țină la curent pe membrii familiei și pe prieteni (56%).

Alte motive pentru postarea online a acestor imagini de către părinți sunt exprimarea dragostei pentru copiii lor (49%), dar și faptul că rețelele de socializare online sunt un mediu ideal pentru a stoca amintiri (34%). Un alt motiv este acela că astfel părinții au o modalitate foarte bună pentru a înregistra primii ani din viața copiilor lor (28%). De asemenea, 22% dintre părinți spun că în acest fel pot să se laude cu fotografii cu copiii lor mai bune decât ale altor părinți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...