Cel mai bine plătit actor de la Hollywood

Cel mai bine plătit actor de la Hollywood
Publicat: 22/07/2014, 11:03
Actualizat: 31/01/2019, 21:47

Actorul, în vârstă de 49 de ani, a obținut cele mai mari venituri între iunie 2013 și iunie 2014 din filmul „Iron Man – Omul de oțel 3”, care i-a asigurat primul loc în top, lungmetrajul având încasări de 1,2 miliarde de dolari în box office-ul mondial.

„Cu rolul Omului de oțel, el (Robert Downey Jr., n.r.) este forța motrice din spatele a patru filme de succes produse de Marvel, inclusiv «Răzbunătorii»”, se arată pe site-ul revistei Forbes.

Fostul campion la wrestling Dwayne „The Rock” Johnson, în vârstă de 42 de ani, care a jucat în „G.I. Joe: Represalii” (2013) și în seria „Furios și iute”, a urcat pe locul al doilea de pe locul cinci, cu venituri de 52 de milioane de dolari, urmat de actorul Bradley Cooper, pe poziția a treia, cu venituri de 46 de milioane de dolari, obținute în mare parte din franciza „Marea mahmureală 3/ The Hangover Part III”.

Actorul Leonardo DiCaprio a avut un an extrem de profitabil, după ce a jucat în „Marele Gatsby” și „Lupul de pe Wall Street”, care i-a adus o nominalizare la Oscar, și se situează pe locul al patrulea, cu încasări de 39 de milioane de dolari, urmat îndeaproape, pe locul al cincilea, de starul din „Thor” Chris Hemsworth, cu venituri de 37 de milioane de dolari.

Filmul „Marele Gatsby”, de Baz Luhrmann, a obținut încasări globale de 395 de milioane de dolari, iar „Lupul de pe Wall Street”, de Martin Scorsese, a avut încasări de 351 de milioane de dolari la nivel mondial.

Revista Forbes a întocmit clasamentul pe baza veniturilor declarate de manageri, producători și agenți.