Cel mai bogat om din lume a vorbit despre „jucăria” în care investește anual un miliard de dolari. „Este cel mai important lucru la care lucrez”

Redactor:
Silviu Bănilă
Cel mai bogat om din lume a vorbit despre „jucăria” în care investește anual un miliard de dolari. „Este cel mai important lucru la care lucrez”
Detalii pe gândul.

Ținând cont că Bezos are o avere de 127 miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume, suma de 1 miliard de dolari pe an, investită în „jucăria” Blue Origin, pare destul de mică. Astfel, miliardarul lichidează anual o parte infimă din acțiunile sale de la Amazon, pentru a-și finanța visul excentric, scrie Business Insider.

„Nu văd altă metodă de canalizare a unei resurse financiare atât de mari decât în turismul spațial. Blue Origin este îndeajuns de scumpă încât să necesite o asemenea avere”, a declarat Jeff Bezos, într-un interviu acordat lui Matthias Dopfner, CEO-ul Axel Springer.

Bezos a declarat că va finanța compania „în mod tradițional”, folosindu-se de acțiunile de la Amazon. Ca și Elon Musk, un alt miliardar excentric, Bezos a investit în diferite proiecte. El conduce Amazon, deține Washington Post și dorește să transforme o casă istorică din Washington într-o locuință modernă. Niciunul din aceste proiecte nu este la fel de relevant precum compania spațială, pe care o denumește „cel mai important lucru la care lucrează”. Bezos spune că dorește să lanseze rachete cu echipaj uman în spațiu și se teme cumva că oamenii nu vor reuși să exploreze alternativa de a locui pe alte planete. „Nu vreau ca strănepoții strănepoților mei să locuiască într-o civilizație a stagnării”, a declarat Bezos.

Oamenii consumă multă energie și acest fenomen este în creștere – fiind denumit de Bezos „adevărata criză energetică”. El vede două opțiuni: conviețuirea într-o stare de inactivitate, pentru a folosi la minim energia sau extinderea în spațiu. „Sistemul solar poate suporta trilioane de oameni”, a declarat Bezos. „Dacă am avea un trilion de oameni, am avea mii de genii ca Einstein și Mozart și resurse nelimitate”.

Pe termen scurt, investiția uriașă a lui Bezos, în fiecare an, este canalizată spre un „vehicul spațial”, care va fi lansat la finele lui 2018 sau începutul lui 2019. Mai mult, în 2020, Bezos ar urma să lanseze un vehicul orbital de mari dimensiuni. „Sunt foarte norocos, deoarece simt că am o misiune alături de Blue Origin”, a mai declarat Bezos.

Inchide