Cel mai „cool” gadget COMPLET INUTIL din lume. FOTO

Cel mai cool gadget COMPLET INUTIL din lume. FOTO
Publicat: 26/04/2012, 20:39
Actualizat: 27/04/2012, 17:03

Americanul Matt Richardson a creat o cameră foto echipată cu o mini-imprimantă, care după fiecare fotografie scoate un bon cu descrierea imaginii, scrie Daily Mail.

Richardson, care se descrie pe blogul său drept „pasionat de tehnologie”, a explicat principiul extrem de simplu după care funcționează camera foto.

După ce este realizată o fotografie, aceasta este trimisă pe internet către Amazon Mechanical Turk, un site unde colaboratorii sunt plătiți pentru a efectua sarcini foarte simple pentru oameni, care însă nu pot fi efectuate de calculatoare.

Acolo, o persoană scrie 10-15 cuvinte despre ce vede în imagine și trimite textul înapoi către camera foto, care îl tipărește pe un bon.

Descrierea imaginii de mai sus, scrisă de un colaborator al Amazon Mechanical Turk, este următoarea: „O imagine decolorată a unei clădiri dărăpănate. Pare că are nevoie de reparații”.

Richardson spune că această tehnologie ar putea fi foarte utilă dacă ar fi automatizată. El susține că este greu să te uiți la mii de fotografii și să le oferi câte o descriere manuală. Americanul susține că prototipul său, intitulat „Descriptive Camera”, este primul pas pentru ca tehnologia să devină realitate.

„Descriptive Camera” costă 1,25 dolari, iar timpul mediu în care descrierea unei fotografii este tipărită este de șase minute. Marele neajuns al aparatului foto al lui Richardson este că acesta nu este, deocamdată, portabil.

Daily Mail scrie că Richardson nu este la prima invenție: mai demult, a creat o telecomandă care dă televizorul pe mut când aude un cuvânt preselectat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase