Cel mai recent film al lui Lars Von Trier, „Nymphomaniac”, va fi lansat pe 25 decembrie

Redactor:
Florin Badescu
Cel mai recent film al lui Lars Von Trier, „Nymphomaniac”, va fi lansat pe 25 decembrie
"Nymphomaniac", cel mai recent lungmetraj al regizorului danez Lars Von Trier și, totodată, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2013 - prin prisma conținutului său erotic și a distribuției cu numeroase vedete -, va avea premiera pe 25 decembrie, au anunțat, joi, producătorii peliculei.

„Nymphomaniac”, cel mai recent lungmetraj al regizorului danez Lars Von Trier și, totodată, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2013 – prin prisma conținutului său erotic și a distribuției cu numeroase vedete -, va avea premiera pe 25 decembrie, au anunțat, joi, producătorii peliculei.

Lars Von Trier, un regizor care adoră să provoace și care a fost declarat persona non grata la Festivalul de Film de la Cannes din 2011 după ce a declarat în glumă că îl simpatizează pe Hitler, a distribuit-o pe actrița Charlotte Gainsbourg în rolul principal feminin, în timp ce rolul principal masculin a fost acordat unui actor în plină ascensiune la Hollywood, Shia LaBeouf, informează Reuters.

Uma Thurman și Willem Dafoe completează distribuția acestui film despre care se spune că va fi pe măsura ultaviolentului „Antichrist” de Von Trier, un lungmetraj care a șocat numeroși spectatori.

„Decembrie este o lună foarte bună. În plus, ce poate fi mai apropiat de spiritul Crăciunului decât un film precum acesta?”, a declarat, în glumă, CEO-ul companiei de producție Zentropa, Peter Aalbaek Jensen.

El a spus că Von Trier, în vârstă de 57 de ani, a început lucrul la editarea celei de-a doua părți a filmului, care promite să aibă efecte vizuale impresionante.

Filmul „Nymphomaniac” va avea premiera de gală la Copenhaga, în prima jumătate a lunii decembrie și va fi lansat în cinematografe pe 25 decembrie.

În presa internațională au existat numeroase speculații potrivit cărora acest film urma să fie lansat la Festivalul de Film de la Cannes, unde Von Trier ar fi bine venit, potrivit declarațiilor delegatului general al festivalului Thierry Frémaux, în ciuda expulzării sale de pe Croazetă din urmă cu doi ani.

A fost prima expulzare a unei persoane de la Cannes, cel mai mare festival de film din lume, în 64 de ani, iar scuzele publice adresate de cineastul danez, în trecut un preferat al organizatorilor, au venit prea târziu.

Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars Von Trier este unul din regizorii ale căror creații au influențat semnificativ cinematografia europeană și mondială.

Lars Von Trier a lansat nouă din filmele sale la Cannes, unde a câștigat Palme d’Or pentru „Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark” (2000) și marele premiu al juriului pentru „Abisul sufletului/ Breaking the Waves”, în 1996.

Von Trier a devenit însă persona non grata a festivalului în 2011, după ce a făcut comentarii legate de naziști la conferința de presă pentru filmul său „Melancholia”.

Lars Von Trier riscă să șocheze din nou industria cinematografică cu noul său film, întrucât „Nymphomaniac” va conține scene reale de sex.

Inchide