Cele mai bune filme ale anului 2016

Cele mai bune filme ale anului 2016
Publicat: 25/12/2016, 23:40
Actualizat: 26/12/2016, 00:07

10. Jackie: Este o privire analitică în viața lui Jacqueline Kennedy imediat după asasinarea soțului său, a președintului John F. Kennedy. Este o povestire foarte frumos construită a unei figuri feminine a Primei Doamne care apare mult diferită față de imaginea femeii timide pe care i-o construise mass-media. Natalie Portman joacă aici unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa, cu o precizie care duce filmul la nivelul următor.

9. „Rogue One: A Star Wars Story”: Primul film Star Wars de sine stătător are o originalitate care îți dă impresia de complet, de finalitate, odată ce îl vezi până la capăt. Există, totuși, multe indicii că te găsești în universul „Star Wars”, fie că este vorba despre personaje care tot apar, fie că vorbim despre anumite locuri în care se petrec unele scene-cheie. În ciuda mizei mari pe care a ridicat-o această producție, entuziasmul poate fi pierdut pe alocuri, atunci când îți amintești de primele filme ale francizei.

8. „Moonlight”: Este un film care traversează trei perioade ale vieții unui tânăr ce locuiește în Miami, pe numele lui Barry Jenkins, o peliculă ce surprinde complexitatea existenței și pe care trebuie să o vezi dacă ești mare amator de cinematografie. Regia, jocul actoricesc și modalitatea de filmare sunt toate la nivel maxim, iar povestea este una dintre cele mai puternice pe care le vei auzi anul acesta.

7. „Manchester by the Sea”: Cel mai recent film al regizorului Kenneth Lonergan nu lasă deloc de dorit la capitolul „poveste”. Acesta urmează firul poveștii unui bărbat (Casey Affleck) obligat să lupte cu proprii demoni după moartea fratelui său, eveniment care îl transformă și în protectorul nepotului său în vârstă de 16 ani. Pelicula surprinde mai ales suferința și dificultatea iertării de sine, iar performanța lui Affleck este cea mai bună din cariera sa.

6. „Arrival”: Cele mai bune povești SF sunt cele care folosesc lumea reală drept punct de plecare, iar „Arrival” face acest lucru magistral, în așa fel încât până la sfârșit rămâi complet uimit de aspectele pe care ți le dezvăluie. Povestea vorbește despre doi oameni de știință, Amy Adams și Jeremy Renner, care au misiunea de a descoperi de ce navele extraterestre au început să aterizeze pe Pământ și îmbină atât elemente de știință, cât și de acțiune și thriller.

5. „Hell or High Water”: cel mai bine scris film al acestui an, spun jurnaliștii de la Business Insider. Scenariul lui Taylor Sheridan este o adevărată comoară care le dă atât regizorului David Mackenzie, cât și actorilor Jeff Bridges, Chris Pine și Ben Foster instrumentele de care au nevoie pentru a duce la bun sfârșit o sarcină aproape imposibilă: să faci un film despre jefuirea unei bănci să arate ca ceva ce nu s-a mai văzut până acum.

4. „Silence”: Martin Scorsese a așteptat aproape 30 de ani pentru a putea face acest film despre doi călugări iezuiți ce încearcă, în secolul al XVII-lea, să propage creștinismul în Japonia, iar așteptarea a meritat tot efortul. Această producție este diferită de tot ceea ce a făcut regizorul până acum.

3. „American Honey”: După ce a călătorit prin inima Americii, regizorul britanic Andrea Arnold a găsit inspirația pentru a face acest film despre un grup de tineri boemi care ziua călătoresc în lung și în lat vânzând reviste, iar noaptea petrec întruna. Cea mai nou intrată în distribuție, actrița Sasha Lane joacă rolul unei fete care se îndrăgostește de unul dintre tinerii din grup (Shia LaBoeuf). Filmul te absoarbe complet datorită cadrelor strânse și a jocului actoricesc brut.

2. „La La Land”: Este filmul despre care jurnaliștii de la Insider spun că i-a făcut cel mai mult să zâmbească în 2016. Ryan Gosling și Emma Stone au o chimie fantastică și înfățișează doi artiști care se luptă cu viața mondenă dură, care se îndrăgostesc, iar apoi sunt despărțiți de ambițiile individuale. Pus pe un schelet de musical, regizorul Damien Chazelle („Whiplash”) livrează o înfățișare extrem de frumoasă a unui Los Angeles pe care îl vedem doar în vis.

1. „O. J.: Made in America”: Cu toate că există o dezbatere referitoare la calitatea de film sau de show TV a acestei producții, jurnaliștii de la Business Insider l-au considerat cel mai bun film al anului. Regizorul Ezra Edelman folosește una dintre cele mai populare figuri apuse ale culturii pop pentru a analiza politica, problemele rasiale, pe cele de violență domestică, diferențele de clasă și sistemul judiciar, într-o peliculă de șapte ore și jumătate, împărțită în cinci părți, dar, în același timp, un tot unitar care nu pare deloc segmentat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...