Cele mai ciudate 8 locuri de pe Glob

Publicat: 13/08/2017, 10:37

1. Punctul inaccesibilității

Punctul cel mai sudic al planetei noastre situat în Antarctica și cel mai îndepărtat punct în mare din toate direcțiile și de asemenea cel mai rece punct de pe planetă : -58 C. Localizarea exactă este în litigiu, dar cel mai bun marcator se află la 82 ° 06 ° 58”E 54 , unde o statuie bust a lui Vladimir Lenin se află peste o cabină construită de sovietici în 1958. Cabina este complet îngropată în gheață, unde există și o carte de vizitatori unde îndrăzneții pot să se semneze cu numele lor, scrie Aventurescu.

2. Derweze – Poarta Iadului

Localizare: Turkmenistan

În timp ce forau pentru gaz aproape de Derweze în 1970 , o echipa de geologi din Turkmenistan au perforat într-o cavitate subterană, în mod accidental, care sub greutatea sondei a cedat lăsând în urmă o groapă imensă. Decât să provoace scăpări de gaz toxic și sa omoare oamenii locului sau sa provoace o explozie, echipa a ales sa aprinda focul, crezand ca acesta va arde cateva saptamani. Focul arde de atunci, iar localnicii au numit locul Poarta Iadului!

3. Principatul Sealand

Localizare: Canalul Englez

Sealand fost declarată țară independentă și suverană la 2 septembrie 1967 după ce fortul a fost ocupat de către acoliții unui fost ofițer al armatei britanice,aflat la acea vreme în conflict cu autoritatea britanică din cauza unui post de radio pirat. De atunci apără permanent, atât juridic cât și cu armele, existența principatului și cere comunității internaționale recunoașterea independenței și suveranității Principatului Sealand după normele dreptului internațional existent.

Populația a fost constituită la început, din familia Bates și câțiva prieteni, pe insulă nu au locuit însă mai mult de 10 persoane niciodată. Astăzi staționează permanent pe insulă, după incendiul care a devastat-o în 23 iunie 2006, doar un paznic în calitate de reprezentant al regimului sealandez . Familia Bates s-a întors deja de mulți ani pe teritoriul englez în principal din motive de sănătate. Paddy Roy Bates (fondatorul) a decedat în octombrie 2012 la vârsta de 91 de ani.

4. Insula Bouvet

Localizare: Oceanul Atlantic de Sud

Insula Bouvet este cea mai izolată insulă din lume, unde au fost doar o mana de vizitatori in diverse expediții de cercetare, în 1964 o barcă misterioasa încărcată cu provizii a fost descoperita,fără nici o urmă de pasageri .
Deși, în realitate, cel mai interesant lucru de pe insula este, probabil, o stație meteo ruinată. Se crede ca filmul Alien vs. Predator s-ar fi filmat și pe această insulă.

5. Bir Tawil

Localizare: granița dintre Egipt si Sudan

Bir Tawil este o bucată de teren în formă de triunghi între Egipt și Sudan ,care este atât de inutila incat nici o țară nu o recunoaste ca fiind a ei. E puțin mai mult decât nisip , pietre și o fantana în mijloc, are distincția de a fi singura bucata nerevendicata de pe Pamant, în afară de Antarctica.

6. Marea Aral

Localizare: Asia Centrală, între Kazahstan și Uzbekistan

Este un bazin endoreic ce conține părțile restante ale unui mare lac sărat.
În trecut era unul dintre cele mai mari lacuri din lume, cu o mărime de circa 68000 km2, Marea Aral a scăzut continuu începând cu anii 1960, după ce râurile care o alimentau au fost deturnate de proiectele sovietice de irigație. În 2007, marea a ajuns la 10% din mărimea sa inițială, fiind divizat în patru lacuri – Aralul Mic (de Nord), bazinele estic și vestic din fostul lac Aralul Mare (de Sud) și un lac mai mic între Aralul de Nord și cel de Sud, fiind una dintre cele mai mari catastrofe din lume provocate de om.

7. Muntele Thor

Localizare: Insula Baffin, Nunavut, Canada

Deși nu este un munte deosebit de înalt, Muntele Thor formeaza cel mai inalt perete vertical din lume. La 1250m ( 4101ft ) este de odata si jumătate ori mai inalt decât cea mai inalta structura construita vreodata de om – în prezent Burj Khalifa. O echipă americană a stabilit recordul mondial pentru cel mai lung rapel în 2006 pe Muntele Thor

8. Mina Mir

Localizare: Mirny, Siberia

Mina de diamante Mir din Mirny , Siberia de Est , este una dintre cele mai mari găuri din lume facute de om. La 525 m adâncime și 1200 m diametru , este atât de mare incat poate atrage elicopterele care zboară deasupra sa din cauza fluxului de aer în jos. Sora ei ,Udachnaya, este la fel de gigantica ,ambele pot fi ușor de văzut pe Google Maps.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Tzanca Uraganu și Costel Bijou, la căpătâiul lui Corduneanu. Lideri de clanuri de temut, așteptați...
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani