Cele mai frecvente 5 vise ale oamenilor. Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

Redactor:
Maria Bîrnaure
Cele mai frecvente 5 vise ale oamenilor. Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol
Ai visat vreodată că pici un examen? Nu ești singura persoană care pățește asta. O bază de date care cuprinde răspunsurile oamenilor referitoare la frecvența anumitor vise nu tocmai plăcute. 45% dintre respondenți admit că au visat de multe ori că pică un examen important. Datele arată, de asemenea, că acest tip de vise este mai fecvent în cazul femeilor decât al bărbaților.

Baza de date a fost creată de Kelly Bukkeley, un cercetător american al științei viselor. Datele strânse de ea arată că primele cinci cele mai frecvente vise sunt acelea în care persoana este atacată sau urmărită, cele în care apar situații legate de școală, cele în care persoana are diverse experiențe sexuale, acelea în care persoana cade într-o prăpastie și cele în care aceasta încearcă să facă un lucru de foarte multe ori și nu reușește. 

Expertul a explicat, pentru The Guardian, ce înseamnă fiecare dintre aceste vise:

1. Visul în care ești atacat sau urmărit: Este întâlnit în aceeași măsură atât la femei, cât și la bărbați și are la bază coșmaruri din copilărie pe care oamenii și le amintesc de-a lungul vieții. Atacatorul poate fi reprezentantul unei frici interioare sau a unei dorințe care a fost reprimată de persoana în cauză. De asemenea, el poate reprezenta lumea exterioară care pune diverse piedici în calea împlinirii unei dorințe. O a treia posibilitate se regăsește în eventualitatea existenței unor strămoși care au suferit din cauza persecuțiilor și a căror viață a depins de capacitatea lor de răspuns în fața atacatorilor de diverse tipuri. 

2. Școală, profesori, studiu: Este normal ca aproape toate persoanele care au trecut printr-un sistem de învățământ să viseze aceste lucruri ani mai târziu. Participanții la acest studiu au trecut, în mare parte, prin ciclurile de învățământ obișnuite, deci școala a fost o preocupare de bază a lor, ceea ce explică această frământare care a rămas în interiorul lor și se manifestă în visele lor. 

3. Experiențe sexuale: În cazul acestui vis există o diferență a frecvenței apariției sale între femei și bărbați, frecvența mai ridicată fiind regăsită în rândul bărbaților. Este greu de spus dacă este vorba despre ceva natural sau provocat. Au bărbații astfel de vise fără o cauză specifică sau această apariție a lor este stimulată de cultura contemporană? Frecvența mai scăzută a viselor sexuale în cazul femeilor apare în mod natural sau ele sunt descurajate să aibă astfel de vise sau să vorbească despre ele? 

Cercetarea de față nu poate răspunde acestor întrebări. O posibilă explicație este aceea că aceste vise sunt o exprimare a instinctului biologic de reproducere și îngrădirea acestui instinct în condițiile morale ale comunității în care trăiește o persoană.  

4. Cădere în gol: Visele în care cădem sunt mult mai frecvente decât cele în care zburăm. Astfel de vise pot apărea atunci când se produce trecerea de la un stadiu al somnului la altul. Există și o explicație psihologică a acestora, legată de asocierea lor unor experiențe de viață precum schimbările bruște, pierderea unor persoane apropiate sau diverse traume. 

5. Visul în care încerci din nou și din nou să faci ceva: Aceste vise sunt legate de o perioadă stresantă pe care o traversăm în viața noastră și care generează sentimente puternice de frustrare, lipsă de putere de luptă și frică. Anxietatea este o altă cauză a apariției acestui vis. 

 

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide