Cele mai impresionante 10 orașe dispărute. Multe au devenit subiect de film

Cele mai impresionante 10 orașe dispărute. Multe au devenit subiect de film
Publicat: 24/09/2017, 08:04

Unele dintre acestea au fost într-adevăr regăsite, iar celelalte au devenit adevărate legende despre nu se știe dacă au existat, vreodată, cu adevărat. Orașele din această listă au captat imaginația multor istorici, arheologi și aventurieri.

1. Orașul Patagoniei

Cunoscut și ca „orașul plimbător”, Orașul Patagoniei s-ar fi aflat în cel mai sudic punct al continentului american, în regiunea cunoscută astăzi drept Patagonia. Se spune că ar fi fost construit de către supraviețuitorii unui vas spaniol și că ar fi avut resurse mari de aur și bijuterii.

2. Troia

Făcut celebru de scrierile lui Homer, Troia este un oraș legendar aflat pe teritoriul actual al Turciei. Cunoscut mai ales datorită războiului ce îi poartă numele, Troia era o așezare fortificată aflată pe malul mării.

3. Orașul pierdut Z

Se presupune că acest oraș se afla în jungla braziliană și că adăpostea o civilizație evoluată, cu o vastă rețea de poduri, drumuri și temple. Zvonurile despre acest oraș au început atunci când un navigator portughez a spus că a vizitat locul în 1753. Relatarea acestuia rămâne singura dovadă legată de existența orașului.

4. Petra

Orașul Petra se află în Iordan, în apropierea Mării Moarte, și se remarcă prin arhitectura unică în lume. Orașul a intrat în declin după ce romanii au cucerit întreaga regiune în anul 363 î.e.n.

5. El Dorado

El Dorado este, poate, cel mai inportant oraș legendar din lume. Așezarea ar fi fost un imperiu aflat în junglele sud-americane, iar numele înseamnă „cel de aur”. De-a lungul anilor au fost efectuate numeroase expediții de căutare, cele mai multe în Evul mediu.

CITEȘTE MAI DEPARTE PE BUSINESS MAGAZIN CARE SUNT CELELALTE ORAȘE DISPĂRUTE CARE AU DEVENIT SUBIECT DE FILM

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase