Cele mai înfiorătoare metode de tortură din toate timpurile. ”Acuzații pedepsiți în acest mod ar fi preferat țeapa lui Vlad”

Cele mai înfiorătoare metode de tortură din toate timpurile. ''Acuzații pedepsiți în acest mod ar fi preferat țeapa lui Vlad''
Publicat: 16/05/2016, 09:23

Atât infractorii, cât și acuzații nevinovați, de cele mai multe ori, nu beneficiau de o cercetare minuțioasă, fapt pentru care mulți erau supuși, fără vină, la chinuri însuportabile. În locul anchetei, care ar fi trebuit să se desfășoare, acuzații erau torturați cu instrumente de coșmar.

Mai jos vă prezentăm 10 dintre cele mai înfricoșătoare ustensile de tortură.

10. Cada

Acuzatul era așezat în cadă, în așa fel încât numai capul să i se vadă. Ulterior, deasupra corpului era turnată miere la care veneau imediat albinele. Insectele atacau presupusul „hoț de miere” până când acesta nu mai respira.

9. Picătura chinezească

Aparent e doar o picătură, ce rău ar putea face? Dar, în timp ce această metodă de tortură poate fi considerată cea mai puțin dureroasă, din punct de vedere psihologic este cea mai îngrozitoare. Acuzatul era fixat de un scaun sau de podea, în timp ce pe cap începea să-i picure câte puțină apă. Aceste picături de apă nu-i permiteau victimei să adoarmă, chin care se termina odată ce persoana murea din cauza privațiunii de somn sau își ieșea din minți.

8. Sicriul

Această metodă de tortură era extrem de populară în Evul Mediu. Acuzatul era încuiat într-un sicriu de metal, care era uneori suspendat de un copac, lăsându-l pe cel încuiat în interior să aștepte moartea. Cruzimea, nu avea limită, persoanele care erau mai voluminoase erau intenționat băgate în sicrie mai mici pentru a amplifica chinurile.

7. Menghina pentru cap

Este îngrozitor doar când îți imaginezi cum era aplicat acest tip de tortură. Instrumentul funcționa după următorul principiul – plăcile de metal erau fixate pe partea de sus a capului și sub bărbie și treptat se apropiau una de alta. Maxilarul, oasele faciale și restul oaselor încetul cu încetul se zdrobeau sub puterea menghinei, iar ochii ieșeau din orbite. Uneori călăii se opreau la jumătatea procesului când victima era încă vie, dar rămânea fără maxilare.

6. Fierăstrău

Pe lângă faptul că era extrem de dureroasă metoda de tortură, aceasta mai era și malefic de ingenioasă. Victima era suspendată cu capul în jos, legată de picioare, care erau foarte îndepărate unul de celălat, și se tăia în două. Procesul începe în zona dintre picioare și continua până spre cap. Deseori călăii se opreau când ajungeau în zona abdomenului pentru a lăsa victima să sufere chinuri groaznice și să moară din cauza hemoragiei.

Citește în continuare pe Descopera.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase