Cerbul de Aur 2019 | Scena festivalului va măsura 800 de metri pătrați, „cât 1.000 de televizoare”

Cerbul de Aur 2019 | Scena festivalului va măsura 800 de metri pătrați, „cât 1.000 de televizoare
Publicat: 11/08/2019, 12:00

Organizatorii ediției 2019 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur se pot lăuda cu arhitectura scenei din acest an: „Clasică, dar și versatilă și glamour. Așa va fi în acest an, scena Festivalului Internațional Cerbul de Aur pe care vor evolua concurenții și artiștii invitați din România și din străinătate. Ediția 2019 va fi una strălucitoare, cu o scenă inundată de sute de metri pătrați de ecrane LED, adaptată, la fel ca grafica, profilului și conținutului tuturor show-urilor pop, rock sau de folclor”, se arată în comunicat.

Artiștii prezenți la Cerbul de Aur 2019, concurenți sau invitați, vor urca pe o scenă de 800 m2, cu 400 m2 ecrane de LED, cu peste 50.000 de piese demontabile de scenotehnică. O scenă cu un concept clasic, care se poate transforma rapid pentru a fi în ton cu show-ul fiecărui artist în parte.

„Sunt mândru să lucrez din nou la acest amplu proiect, care e mereu o provocare pentru mine. Dacă anul trecut ediția jubiliară a Cerbului de Aur s-a desfășurat pe o scenă impresionantă, în acest an vrem să surprindem din nou spectatorii din Brașov și telespectatorii din fața micilor ecrane”, promite arhitectul Petre Țalea, cel care semnează scenografia Festivalului.

„Orice decor este special și are particularitățile lui, dar are și «eterna» motivație – trebuie să fie mai bun decât anul trecut. Încercăm să oferim artiștilor un spațiu atractiv și versatil pentru momentele ce îi reprezintă. Vom avea o scenografie tehnologică, cu suprafațe generoase de ecrane pentru implementarea decorurilor video, astfel că, împreună cu designul de lumini, scena se va transforma pentru fiecare moment în parte. Se va schimba geometria spațiului pentru a accentua și susține performanța la nivelul unui show de mare anvergură mult asteptat de public”, încheie Țalea, cel care și-a pus amprenta pe spectacole susținute de Ștefan Bănică jr., Horia Brenciu sau Loredana, festivaluri, musical-ul „Mamma mia”, show-uri tv precum: „Câștigă România”, „Surprize, surprize”, „Iartă-mă”, „Din dragoste”, „Dansez pentru tine”, „Vocea României”, „Vocea Cehiei”, „X Factor”, Revelioane la toate posturile tv.

La amenajarea Pieței pentru Cerbul de Aur, organizatorii susțin că au ținut cont de profilul spațiului, astfel încât prezența evenimentului să fie o bucurie pentru oraș, iar măsurile necesare desfășurării festivalului să nu creeze un disconfort major populației.

Pe scena din Piața Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Ștefan Bănică jr și Irina Rimes.

Cei 12 artiști din concurs vor performa în prima și a doua zi a Festivalului, joi și vineri, 22 și 23 august, pentru ca sâmbătă să fie anunțați câștigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Pentru cele patru zile ale evenimentului – 22-25 august – organizatorii au pus la dispoziție mai multe categorii de bilete, cu prețuri începând de la 70 de lei.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere și evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară, arată Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol din Televiziunea Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului