„Cernobîl”, cel mai popular serial din lume, după ce a depășit „Game of Thrones” și „Breaking Bad”

„Cernobîl, cel mai popular serial din lume, după ce a depășit „Game of Thrones și „Breaking Bad
Publicat: 06/06/2019, 14:42

Primul sezon al producției HBO, care prezintă realist catastrofa nucleară care a avut loc în 1986, s-a încheiat marți seară, cu cel de-al cincilea episod, însă serialul a câștigat deja un număr uriaș de fani.

Cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb – din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei deținute de Amazon -, „Cernobîl” a depășit în popularitate serialul cult „Breaking Bad” (9,5), dar și foarte mediatizatul „Game of Thrones” (9,3), al cărui ultim sezon a decepționat mulți fani.

În topul celor mai populare seriale din istorie realizat de platforma IMDb, HBO deține șapte poziții din 15. Printre serialele produse de compania americană se numără „The Wire” (9,3) și „The Sopranos” (9,2), care au fost difuzate în anii 2000, dar și mai recentele „True Detective” (9) și „Westworld” (8,8).

Topul celor mai populare seriale este format din „Cernobîl” (9,7), „Breaking Bad” (9,5), „Band of Brothers” (9,5), „Game of Thrones” (9,3), „The Wire” (9,3), „Rick and Morty” (9,3), „The Sopranos” (9,2), „Sherlock” (9,1), „True Detective” (9), „Fargo” (9), „Black Mirror” (8,9), „Stranger Things” (8,9), „Friends” (8,9), „Westworld” (8,8), „Peaky Blinders” (8,8).

Presa apropiată de Kremlin a atacat serialul HBO „Cernobîl” și a vorbit despre un serial rusesc aflat în pregătire care pornește de la ipoteza că agenții CIA au provocat dezastrul, scria, miercuri, Moskow Times.

Faptul că un canal american și nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 în serialul „Cernobîl/ Chernobyl” nu este văzut cu ochi buni de presa apropiată de Kremlin, spune jurnalistul Ilya Shepelin, într-un editorial publicat de The Moscow Times.

Astfel, Komsomolskaya Pravda (KP), cel mai cunoscut ziar rusesc, sugerează faptul că serialul este folosit de concurența centrului de energie atomică de stat din Rusia, Rosatom, pentru a macula imaginea țării ca o putere nucleară. De asemenea, o publicație care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, a descris serialul ca pe o „caricatură și nu adevărul”. Critici a adus și canalul de știri Rossia 24.

Canalul rusesc NTV a anunțat că deja filmează propriul serial bazat pe interpretarea faptelor de la Cernobîl, iar editorialistul de la Moscow Times spune că premisa ar fi aceea că „CIA a trimis un agent la Cernobîl pentru a face un sabotaj”.

Pe de altă parte, Reuters anunță că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulți vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl și orașul fantomă care o învecinează.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din orașul ucrainean Prîpeat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitații radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa și în estul Americii de Nord. Țările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus și Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuși la radiații, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitațiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistență internațională în 1990, la patru ani de la accident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția