China vrea să trimită o sondă spațială pe fața nevăzută a Lunii

Redactor:
Florin Badescu
China vrea să trimită o sondă spațială pe fața nevăzută a Lunii
China vrea să lanseze înainte de anul 2020 o sondă spațială care va avea misiunea de a se plasa în condiții de siguranță pe fața nevăzută a Lunii, a dezvăluit, joi, un inginer de la Academia de Științe din China, citat de bbc.com.

Lansarea acestei sonde, ce va fi efectuată în cadrul misiunii spațiale Chang’4, este programată înainte de anul 2020, a dezvăluit cercetătorul Zou Yongliao pentru CCTV, postul național de televiziune chinez.

Zou Yongliao spune că obiectivul acestei misiuni spațiale va consta în studierea condițiilor geologice de pe fața nevăzută a Lunii.

Misiunea ar putea duce, eventual, și la plasarea pe Lună a unui radiotelescop ce ar putea fi utilizat de astronomi.

Fața nevăzută a Lunii este protejată de emisiile radio de pe Terra și, din acest motiv, reprezintă un loc excelent în care ar putea fi amplasate instrumente foarte sensibile.

Următoarea misiune lunară a Chinei este programată pentru anul 2017, când această țară asiatică va încerca să aducă pe Terra eșantioane de praf și roci lunare.

Dacă acea misiune va avea succes, atunci China va deveni a treia țară din lume, după Statele Unite ale Americii și Rusia, care au finalizat astfel de misiuni.

Tags:
×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide