Chinezii „reconstruiesc” Titanicul. Supriza imensă de care vor avea parte turiștii care urcă la bordul vaporului

Chinezii reconstruiesc Titanicul. Supriza imensă de care vor avea parte turiștii care urcă la bordul vaporului
Publicat: 06/12/2016, 15:58
Actualizat: 17/08/2017, 14:36

Nava cu o lungime de 269 de metri și o lățime de 28 de metri va fi ancorată permanent pe un lac dintr-o zonă rurală a provinciei Sichuan. În interiorul ei vor fi reproduse unele dintre cele mai cunoscute încăperi, înclusiv sala de dans, teatrul, piscina și cabinele de la clasa întâi, cu o îmbunătățire. Toate vor dispune de internet Wi-Fi, afirmă managerul Wang Weiling al Euchang Shipbuilding Industry Group.

O ceremonie completă a avut loc miercuri 30 noiembrie, în cadrul căreia a fost prezent ministrul guvernului britanic și comisarul U.E. pentru comerț, Peter Mandelson. Vasul care s-a ciocnit de un iceberg în 1912 și a provocat moartea a 1.500 de persoane este un subiect care îi fascinează pe chinezi. Interesul a fost stârnit în urma filmului apărut în 1997, în care în rolurile principale s-au aflat Kate Winslet și Leonardo DiCaprio.

Nava va fi dotată cu un simulator care le va permite turiștilor de la bord să resimtă ciocnirea cu un iceberg, scrie Descoperă.

Noua navă va fi piesa centrală a unui parc tematic, construit de compania de energie chineză Seven Star Energy Investment Group. Compania și-a anunțat planul în 2014, alocând pentru acesta suma de 1 miliar de yeni (150 de milioane de dolari).