Christoph Waltz, după incidentul de la Cannes: M-am temut pentru viața mea

Christoph Waltz, după incidentul de la Cannes: M-am temut pentru viața mea
Publicat: 18/05/2013, 12:54
Actualizat: 26/03/2019, 14:07

Actorul austriac Christoph Waltz a declarat că s-a temut pentru viața sa la Festivalul de Film de la Cannes, vineri, când un bărbat a tras două focuri de armă în aer, incidentul producându-se în timp ce Waltz împreună cu actorul francez Daniel Auteuil acordau un interviu live.

Christoph Waltz a declarat, pentru Daily Mail, că „pentru câteva momente disperate” s-a temut pentru viața sa.

„Participam la un panel în studioul Canal+, aflat pe plajă, când a apărut un bărbat cu o armă. Cred că era un pistol și el a tras cu acesta, dar spre norocul meu erau gloanțe oarbe”, a spus Christoph Waltz.

„Apoi el a strigat că are o grenadă, dar din nou spre norocul meu nu era vorba despre nicio grenadă”, a spus Waltz, precizând că bărbatul a fost arestat. „Nu știu cine a fost acest bărbat, nici de unde a venit și nici care era problema lui”, a mai spus actorul austriac.

Un bărbat a fost arestat, vineri, la Festivalul de Film de la Cannes, după ce a tras două focuri de armă în aer, incidentul producându-se chiar în timp ce actorii Christoph Waltz și Daniel Auteuil acordau un interviu live, informează Reuters.

Christoph Waltz și Daniel Auteuil acordau un interviu televiziunii franceze Canal+, difuzat în direct de pe malul mării, când un bărbat a tras două focuri de armă în aer. După ce au auzit împușcăturile, cei doi actori și persoanele care asistau la emisiunea în direct a Canal+ au început să fugă pentru a se pune la adăpost.

Agenții de pază și protecție au intervenit rapid și l-au pus la pământ pe acest bărbat. Poliția sosită la fața locului le-a spus tuturor oamenilor prezenți în acel loc să fugă, întrucât bărbatul ținea în mână o grenadă.

Poliția l-a arestat pe acest bărbat și a descoperit că purta asupra sa un cuțit și o grenadă, care nu era însă una reală.

„Pare a fi un tip nebun”, a declarat o sursă din poliție pentru Reuters.

După ce bărbatul a fost dus la poliție, producătorii show-ului de la Canal+ au spus că programul va continua: „The show must go on” (Show-ul trebuie să continue, n.r.).

Actorul austriac Christoph Waltz și actorul și regizorul francez Daniel Auteuil fac parte din juriul competiției oficiale a ediției din acest an a Festivalului de Film de la Cannes. Cea de-a 66-a ediție a Festivalului de la Cannes a început pe 15 mai și se va încheia pe 26 mai.

Alături de Christoph Waltz și Daniel Auteuil, din juriul competiției oficiale a festivalului fac parte și cineastul român Cristian Mungiu, regizorul taiwanez Ang Lee, actrița australiană Nicole Kidman, actrița indiană Vidya Balan, regizoarea britanică Lynne Ramsay și regizoarea japoneză Naomi Kawase. Președintele juriului competiției oficiale este regizorul Steven Spielberg.

Christoph Waltz, în vârstă de 56 de ani, a fost aproape necunoscut publicului larg până în 2009, când a devenit celebru cu rolul unui ofițer nazist din filmul „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds”, de Quentin Tarantino, care i-a adus premiul pentru interpretare masculină la Cannes și Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Tot grație lui Quentin Tarantino, Christoph Waltz a primit în 2012 cel de-al doilea Oscar din carieră, pentru rolul din pelicula „Django dezlănțuit/ Django Unchained”.

Daniel Auteuil, actor și regizor francez, a primit premiul de interpretare masculină la Festivalul de la Cannes 1996, pentru „Le Huitième Jour”, câștigat ex-aequo cu Pascal Duquenne. Recompensat cu două premii César pentru cel mai bun actor, grație rolurilor din „Jean de Florette” (1987) și „La fille sur le pont” (2000), Daniel Auteuil, în vârstă de 63 de ani, a primit în 2005 premiul pentru cel mai bun actor decernat de Academia de Film Europeană, pentru rolul din drama „Caché”, regizată de Michael Hanecke.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice