Cinci mituri legate de îngrijirea corporală desființate de specialiști

Cinci mituri legate de îngrijirea corporală desființate de specialiști
Publicat: 01/12/2012, 12:28
Actualizat: 29/07/2014, 20:38

Este bine să mergi apelezi la cosmeticiană abia după ce ai împlinit vârsta de 30 de ani sau masca cu argilă este ideală pentru toate tipurile de ten sunt doar două dintre multitudinea de mituri legate de îngrijirea corporală desființate de experți.

„Exista un anume folclor legat de cosmetică care nu este întotdeauna validat medical. Și totuși, prejudecățile persistă și se transmit din generație în generație”, spune Neli Pfeiffer, specialist în cosmetică și fondatoarea unui centru de îngrijire corporală din Capitală.

Mai jos puteți regăsi cele mai des întâlnite mituri legate de cosmetică.

● Este bine să mergem la cosmetică după vâsta de 30 de ani. Total greșit afirmă experții din domeniu. Potrivit acestora, fiecare tip de ten necesită o îngrijire adecvată, iar apariția ridurilor poate fi prevenită în urma vizitelor la salonul de înfrumusețare. „Rutina zilnică de îngrijre depinde strict de nevoile tenului și de necesitățile acestuia. Din momentul în care începem să ne formăm ca și adulți, este necesar să avem o rutină de îngrijire care să ne ajute să rezolvăm și să preîntâmpinăm problemele pielii. Această rutină trebuie să corespundă tipului nostru de ten și cel mai bine este să fie recomandată de către un specialist”, spune Neli Pfeiffer. Experții concluzionează că nu există o vârstă la care ar trebui să mergem la cosmetică.

● Produsele cosmeticele se aleg în funcție de vârstă. Fals afirmă experții. Unii producători de produse de îngrijire corporală vând game diferite de cosmetice: peste 25, 35 sau peste 40 de ani. „Așa se face că tu folosești un produs, mama ta altul, iar sora ta un al treilea, deși toate aveți un ten normal. În realitatea, cosmeticele se aleg în funcție de tipul tenului și eventualele probleme ale lui, nu în funcție de vârstă”, spune Pfeiffer. Aceasta completează că există adolescente care au un ten uscat și există femei peste 35 de ani care au un ten gras cu acnee, „așa că nu poate exista o singură cremă eficientă pentru toate femeile de o anumită vârstă”.

● Nu trebuie să te demachiezi dimineața, este suficient să te speli pe față. Greșit, sunt de părere experții în îngrijire corporală. „Demachierea trebuie făcută atât seara, cât și dimineața. În timpul noptii, transpirăm și acumulăm sebum, de aceea este important ca dimineața tenul să fie curățat la fel de rigors ca și seara”, precizează Pfeiffer. În plus, alegerea demachiantul trebuie făcută în funcție de tipul de ten pe care îl aveți. Astfel, pentru tenul gras este recomandat gelul spumant și apoi o loțiune tonică.

● Marca cu argilă este ideală pentru orice tip de ten. Acesta este un alt mit legat de îngrijirea corporală. Argila, denumită și „pământul viu” are în compoziție minerale benefice pentru piele. „În decursul ultimului deceniu s-a făcut lobby asupra argilei și a fost promovată ca și elementul minune, care rezolvă toate problemele unui ten, indiferent care ar fi ele. Tenurile sunt foarte variate cu afecțiuni diverse care pot apărea sau dispărea în funcție de vârstă sau alți factori externi”, spune specialista. Deși rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator și cicatrizant, aceasta nu este potrivită tenului normal, uscat sau deshidratat și nici celui sensibil. În plus, acest tip de mască trebuie aplicată cu moderație, deoarece are o puterea mare de absorbtie a apei din țesutul cutanat și poate produce dezechilibre la nivelul de hidratare al pielii. Astfel, masca cu argilă este recomandată persoanelor cu ten gras. Acestea ar trebui să își aplice acest tratament cel mult o dată pe săptămână.

● Acneea apare doar la persoanele tinere, în mod normal la pubertate. Greșit. Specialiștii spun că această problemă poate apărea chiar și după vârsta de 20 de ani, când în mod normal perioada pubertății s-a încheiat. „Există femei care și după 20, 30, 40 și chiar 50 de ani au acnee la fel ca și adolescenții. Nu există o regulă cum că dacă tenul nu a suferit de acnee în adolescență, această afecțiune nu va apărea mai târziu. De cele mai multe ori cauza apariței este una hormonală. Tratamentul acneii rămâne același, nevariind în funcție de vârstă, cu mențiunea că trebuie adaptat tipului de baza al tenului:uscat, normal sau gras”, conchide Neli Pfeiffer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom