Cine este singurul miliardar în dolari din România

Redactor:
Laura Albu
Cine este singurul miliardar în dolari din România
Sunt aproximativ 2.153 de miliardari în întraga lume - cei mai mulți în SUA, China, Germania, Rusia și Marea Britanie -, însă există 13 state în care există un singur miliardar. Printre acestea se numără România, Islanda, Portugalia și Qatar, potrivit Business Insider.

Cei mai mulți miliardari, mai exact 705, se află în Statele Unite ale Americii, 285 au fost numărați în China, iar pe locul trei se află Germania, cu 146.

În unele țări, însă, locuiește doar un singur miliardar. Acestea sunt România, Algeria, Angola, Islanda, Georgia, Kuwait, Liechtenstein, Nepal, Portugalia, Qatar, Eswatini, Tanzania, Zimbabwe.

Doameniile în care aceștia profesează sunt industria alimentară, acțiunile, medicina dentară, industria energetică, turismul, lanțurile de magazine, imobiliarele și telecomunicațiile.

Cel care a adus România în acest top este fostul tenismen și actualul om de afaceri Ion Țiriac, în vârstă de 80 de ani. El are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, obținută din asigurări, vânzări auto, petrol și imobiliare.

Sursă FOTO: Pixabay

 

Inchide