Concert suplimentar la București susținut de Alexandru Tomescu în turneul Stradivarius – Obsesii

Concert suplimentar la București susținut de Alexandru Tomescu în turneul Stradivarius - Obsesii
Publicat: 21/05/2012, 12:07
Actualizat: 21/05/2012, 12:07

În noul turneu Stradivarius – Obsesii, Tomescu interpretează Sonatele pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe, un eveniment ce îmbină muzica cu teatrul non-verbal, violonistului alăturându-i-se actorii Ana Pepine și Paul Cimpoieru.

Turneul Stradivarius – Obsesii a trecut deja prin zece orașe și se îndreaptă către alte șase. Violonistul Alexandru Tomescu mărturisea la început că nu a putut estima ce impact va avea asupra publicului această alăturare de muzică și teatru non-verbal pe care a experimentat-o în turneul din acest an.

„Echipa care alcătuiește aceste proiecte este coordonată de Oana Drăgulinescu și, după ce anul trecut a realizat 24 de proiecții video pentru cele 24 Capricii de Niccolò Paganini, pentru 2012 a alcătuit practic o piesă de teatru non-verbal ancorată pe edificiul sonor al Sonatelor de Eugène Ysaÿe. Am avut emoții, dar s-au dovedit a fi nefondate, întrucât succesul a fost și este imens și poate fi cuantificat nu doar în aplauze de minute în șir în fiecare dintre orașele vizitate până acum, ci și în epuizarea, cu două săptămâni înainte, a tuturor biletelor disponibile pentru ultimul spectacol din turneu, cel de la Opera Națională din București, din 29 mai”, a spus Tomescu.

Așadar, pentru al doilea an la rând, la cererea publicului, Turneul Stradivarius își va dubla concertul de la București, cel de-al doilea eveniment fiind programat la Sala Teatrului Mic, pe 12 iunie.

Actorii Ana Pepine și Paul Cimpoieru sunt amândoi foarte bucuroși de minunatele întâlniri cu publicul, dar și de colaborarea cu Alexandru Tomescu. Iată ce înseamnă pentru ei Turneul Național Stradivarius – Obsesii: „Întâlnirea cu Alexandru Tomescu, cu Ioana Drăgulinescu și cu întreaga echipă implicată în realizarea acestui turneu plămădit pe tărâmul «Obsesiilor» a fost pentru noi ca o întoarcere în laboratorul alchimic al sufletului nostru (cu retorte, incipiențe învechite, alambicuri încâlcite ale creației). Viața ne este clădită din visele noastre și din obsesiile noastre, iar deseori, nici nu mai știi granița dintre ele: când un vis devine obsesie, iar o obsesie se transformă în vis. «Jucându-ne» cu obsesiile noastre pentru spectacolul Stradivarius, căutând, creând, ne-am adus aminte de cuvintele unui maestru drag nouă, cu care își întâmpina ucenicii chiar de la intrare: «Ce cauți aici dacă nu ai nicio obsesie?!?»”.

Celor trei, dar și echipei care îi însoțește, le-au mai rămas cinci orașe de vizitat până la spectacolul din București, din 29 mai. Se vor bucura de spectacolul „obsesiv” locuitorii din Constanța, Focșani, Bacău, Iași și Botoșani.

Biletele pot fi achiziționate de la casieriile sălilor care vor găzdui spectacolul.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.turneulstradivarius.ro sau pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu – http://www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial?ref=tn_tnmn.

Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponenții de marcă ai școlii violonistice românești. Interpretările sale pasionale, dublate de o tehnică impecabilă, poezie și sensibilitate, au impresionat publicul din Europa, America și Asia. Solist concertist al Orchestrei Naționale Radio din 2002, a susținut concerte și recitaluri în săli celebre precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam, Théatre des Champs Elysées și Théatre Chatelet din Paris, Metropolitan Art Center din Tokyo, în compania unor dirijori renumiți: Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont, Valery Gergiev. Preocuparea sa pentru muzica de cameră l-a determinat ca, în 2003, împreună cu pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma, să formeze Romanian Piano Trio, iar la începutul acestui an Tomescu s-a alăturat Cvartetului de coarde Ad Libitum. În septembrie 2007, Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani, printr-un concurs organizat de Ministerul Culturii și Muzeul Național „George Enescu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...